SEBAHAT KARAKOYUN
[email protected]
@ssenyaprak

Ahmet Tatar, Amirallere Suikast soruşturması çerçevesinde kardeşi Yarbay Ali Tatar’ı ikinci kez ifadeye çağırarak intiharına yol açan dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan’ın “vicdan muhasebesinden ötürü” teslim olduğuna inanmadığını belirterek, “Pehlivan ve onun gibi tüm kara cüpbelilerin yargıya hesap vermeleri darbecilerin yargılanması kadar hatta ondan çok daha önemlidir” dedi.

Ahmet Tatar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaçan savcı Süleyman Pehlivan’ın yargı önüne çıkması için yürüttükleri mücadelenin başarıyla sonuçlandığını söyledi. Pehlivan’ın “Vicdan muhasebesi” sonucu teslim olduğunu düşünmediğini belirten Tatar, şunları söyledi:

“Bunların vicdanları yok. Basının duyarlılığı ve yürüttüğümüz mücadele sonuç verdi. Teşhir oldukları için can korkusu yaşadığını sanıyorum. Pehlivan ve onun gibi o dönemde pek çok insanı mağdur eden şaibeli kararlara imza atanlar sadece bizim değil tüm yurttaşların canını yaktılar. Hukuka, adalete inancı sarstılar. Pehlivan ve onun gibi tüm kara cüppelilerin yargıya hesap vermeleri darbecilerin yakalanmaları kadar hatta ondan çok daha önemli. Her şeye rağmen adil yargılanmalarını, alabilecekleri en ağır cezayı almalarını umuyorum”

Kaynak: Birgun.net