HÜSEYİN ŞİMŞEK / [email protected]

Daha önce üç kez bombalı saldırının hedefi olan ve şimdi de IŞİD’in bir kez daha saldırmak için hazırlık yaptığı iddia edilen Ankara’nın merkezinde ‘cihada çağrı’ bildirisi dağıtıldı.
Başbakanlık hizmet binası, Bakanlıklar ve TBMM’ye sadece üç kilometre uzaklıkta olan Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde dağıtılan bildirilerde Furkan Vakfı ve Mekteb-i Suffa imzası yer aldı.

‘Cennet’ soruları
Mekteb-i Suffa’nın bildirisinde “Cennet kimin için hazırlanmıştır” sorusu soruluyor ve 15 madde ile yanıtlanıyor. Verilen yanıtlar arasında da “Mal ve canlarıyla Allah için cihat edenler” ifadesi yer alıyor.

Kampüs, geçen hafta öğrencilerin önce polislerin ardından da tekbir getiren bir grubun saldırısına uğramasıyla gündeme gelmişti. Öğrencilerin kampüs içerisine afiş asmasının ardından kampüsü basarak çok sayıda gözaltı işlemi uygulayan polis ekiplerinin, cihada çağrı yapan bildirinin dağıtılması sırasında müdahalede bulunmaması dikkati çekti. Cebeci Kampüsü’nde ayrıca Furkan Vakfı’nın gençlik yapılanması olan Furkan Genç’in de bildirileri dağıtıldı ve öğrenciler vakfa çağrıldı.

Arama ve kontrol
Cihat bildirisinin dağıtıldığı Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksek bulunuyor ve öğrenciler kampüse çanta aramasıyla kimlik kontrolü sonrasında giriş yapabiliyor.

***

‘Ne yapıyorsa yine cemaatler yapıyor’

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde cihada çağrı yapan bildirilerle birlikte broşürleri dağıtılan Furkan Vakfı'nın sosyal medya sayfasında da cihat çağrıları yapıldı.

Furkan Vakfı'nın kurucusu ve lideri olduğu öne sürülen Alparslan Kuytul, "Ümmetimizin çok zor zamanlardan geçtiği bu çağlarda Müslüman bireylere, idarecilere ve cemaatlere düşen görev nedir" sorusuna verdiği yanıtta Suriye'de, Türkiye'de ve Mısır'da cihat çağrısı yaptı. Kuytul, yanıtında şu ifadelere yer verdi; "[Müminlere düşen görev] Her memlekette İslami bir hareketin meydana gelmesini sağlamaktır. Her birisi kendi topraklarında İslam'ı hâkim kılacaklar. Türkiye'dekiler Türkiye'de, Suriye'dekiler Suriye'de, Mısır'dakiler de Mısır'da. Bunun için eğitim görmesi ve cemaat hali alması lazım. Ne yapıyorsa yine cemaatler yapıyor.”

Kaynak: Birgun.net