HÜSEYİN ŞİMŞEK
[email protected]


Antep’in İslahiye ilçesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı 2 No'lu mülteci kampında kalan ve yaşları 4 ile 8 arasında değişen Suriyeli 5 çocuğun 87 yaşındaki Ahmed H. tarafından yol kenarında herkesin gözü önünde defalarca cinsel istismara uğramasının BirGün tarafından ortaya çıkarılmasının ardından kamp müdürü Ali Kılıç görevinden istifa etti. 2 AFAD görevlisi ise açılan soruşturma sonrası, ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle görevden alındı. Kılıç’ın istifasında İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım’ın cinsel istismar olayını öğrendikten sonra gösterdiği tepkinin etkili olduğu bildirildi

Cinsel istismarın ortaya çıkmasının ardından İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım ve beraberindeki heyet, gece geç saatlerde kampa gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam ile kamp müdürü Ali Kılıç arasında yapılan görüşmenin ardından Kılıç, istifa etti. Yapılan idari soruşturma sonrasında da kampta görevli iki AFAD çalışanı görevden alındı. Kılıç'ın istifa etmemesi durumunda görevinden alınacağına yönelik bilginin kendisine iletildiği öğrenildi.

Yabancı temsilciler de geldi

Kaymakan Yıldırım, yaptığı görüşmenin ardından Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile kampa gelerek yabancı temsilcilerle birlikte de incelemelerde bulundu. Yıldırım ve Jagland’a mülteciler özel temsilcisi Tomas Bocek, İl AFAD Şube Müdürü Mehmet Gündüz ve beraberindeki 5 kişilik heyet eşlik etti.

Kaynak: Birgun.net