CHP İstanbul Milletvekili SezginTanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. BirGün'ün ortaya çıkardığı Marmara Üniversitesi’nin, yardımcı doçent alımı için ilan verdiği 40 kişilik kadronun 35’inin “adrese teslim” belirlendiğini ifade eden Tanrıkulu, “İddiaya göre bu 35 kişilik kadronun ilanında ‘en az beş yıl özel sektörde çalışmış olmak’ ve ‘Türk-Yunan İlişkileri ve Yunan Dış Politikası’ gibi şartlar getirildi” dedi. Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’dan şu soruların yanıtını istedi:

“Marmara Üniversitesi’nin 40 kişilik yardımcı doçent kadrosunun 35’ini adrese teslim olarak hazırladığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise sorumlular hakkında gerekli işlemler başlatılacak mıdır?

Marmara Üniversitesi 40 kişilik yardımcı doçent kadrosunu hangi fakülte ve bölümler için ilan etmiştir? En çok hangi fakülte ya da bölümde yardımcı doçent istihdam edilecektir?

İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı’nın Reklamcılık ve Tanıtım Bölümü’nde açılan kadro için en az beş yıl özel sektörde çalışmış olma kriteri getirilmiş olmasının gerekçesi nedir? Bu ilan kimin için adrese teslim olarak hazırlanmıştır? Bu ilan için kaç kişi başvurmuştur? Başvuranların kaçı bu şartları sağlamaktadır?

Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne alınacak yardımcı doçent için ‘Türk-Yunan İlişkileri ve Yunan Dış Politikası’ üzerine çalışmış olma kriteri getirilmiş olmasının gerekçesi nedir? Bu ilan kimin için adrese teslim olarak hazırlanmıştır? Bu ilan için kaç kişi başvurmuştur? Başvuranların kaçı bu şartları sağlamaktadır?

Marmara Üniversitesi tarafından açılan bu 40 kişilik yardımcı doçent kadrosu için kaç kişi başvuru yapmıştır? Bu kişilerin kaçı kendi alanlarından ilandaki şartları sağlamaktadır?”

Kaynak: Birgun.net