DENİZ SARI @Denizdirenn

İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü imzasıyla ilçedeki okullara yazı gönderilerek aday öğretmenlerin Numan Kurtulmuş'un katılacağı "İslami İlimler Olimpiyatı" Ödül Töreni'ne katılması istendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı imzasıyla dün gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "16 Haziran 2016 Perşembe günü saat 14:00'de Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un teşrifleriyle gerçekleştirilecek olan İmam Hatip Okulları "İslami İlimler Olimpiyatı" Ödül Töreni düzenlenecektir Okulunuzda bulunan aday öğretmenlere imza karşılığı duyurularak katılımın sağlanması hususunda gereğini rica ederim."


Bakırcı'nın gönderdiği yazının sonunda ise "Tören sonunda imza alınacaktır" notuna yer verildi.

"TEHDİTLER KABUL EDİLEMEZ"
Etkinliğin içerik olarak aday öğretmenlerin adaylıkla ilgili yükümlülüğünü kapsamadığını vurgulayan İstanbul Eğitim Sen 4 No'lu Şube Başkanı İzzet İldeş şunları söyledi: "Gaziosmanpaşa Belediye ve Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mutabakatı kapsamnda yapılan İslami İlimler Olimpiyatı kapsamında aday öğretmenlere zorunlu tutulan bu etkinlik içerik itibari ile aday öğretmenlerin adaylıkla ilgili yükümlülüğünü kapsamamaktadır.

Buradan yönelimin aday öğretmenlerin adaylıklarının kaldırılmasını bu tür etkinlik takvimine bağlayan metazori işler olduğu anlaşılmaktadır. Bilimsel eğitimin hangi basamağında bu şekilde tekçi bir yaklaşımın dayatması vadır? Sormak gerek.

Aday öğretmenlerinn bu şekilde hükümetin bakış açısını yansıtan eğitim adı altındaki etkinliklere dahil edilerek tehdit edilmesi kabul edilemez."

Kaynak: Birgun.net