HABER MERKEZİ

Adana, Hatay, İskenderun ve Muğla’da BirGün Okur İnisiyatifleri, 9-10 Nisan’da okur toplantıları gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu toplantılarda BirGün’ün yeni üyelik kampanyası ve kurulmaya çalışılan ekonomik model konuşuldu.

Adana BirGün Okur İnisiyatifi’nin 9 Nisan Cumartesi günü Seyhan Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirdiği okur toplantısında, BirGün gazetesi yazarı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ve BirGün Yayın Kurulu Üyesi Berkant Gültekin konuşmacı olarak yer aldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantıda ilk sözü alan Hayri Kozanoğlu, BirGün’ün Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı siyasi kırılma süreçlerinde ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’ya yönelik emperyalist müdahalelerde doğru tutumlar aldığını vurguladı. BirGün’ün bu anlamda kritik bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirten Kozanoğlu, gazetenin yoluna güçlü bir şekilde devam etmesi için okurların abonelik sistemine katılması gerektiğini söyledi. Kozanoğlu’nun ardından söz alan Berkant Gültekin, BirGün’ün düzenli bir gelire sahip olması için aidat sisteminin oturtulmaya çalışıldığını dile getirdi. Okurlarının BirGün’e üye olmasının hedeflenen aidat sistemini sağlayacağını ifade eden Gültekin, “Bugün ‘demokrasi için ne yapabilirim?’ diye soranlara bir cevabımız var: dukkan.birgun.net adresine girerek BirGün’e üye olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

‘Halkın gücü gerekli’
Hatay BirGün Okur İnisiyatifi’nin, 10 Nisan Pazar günü Antakya’daki Harbiye Yaman Resaurant’ta düzenlediği “Medya, Siyaset ve Toplum” başlıklı okur toplantısına da ilgi oldukça yoğundu. Toplantıya BirGün yazarı Prof. Dr. Selçuk Candansayar, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ve BirGün Yayın Kurulu Üyesi Berkant Gültekin katıldı. Etkinlikte konuşan Berkant Gültekin, bağımsız medyanın öneminin bugün daha da arttığını belirterek; BirGün gibi mecraların iktidarın ekonomik ve siyasi baskılarına karşı ayakta kalabilmesinin tek yolunun okur desteği olduğunun altını çizdi. Gültekin; BirGün’ün sermaye gruplarıyla ilişkisi olmayan bir gazete olduğunu belirterek, “Halkın gazetesi, halkın gücüyle ayakta kalabilir” dedi. Gültekin’in ardından konuşan Hilmi Yarayıcı, tanıklık ettiği birtakım olayları aktararak, yaşanan baskılardan ve kurtulmak için bütün demokratik güçlerin birleşmesi gerektiğinden söz etti ve BirGün’e üye olunması çağrısında bulundu. Selçuk Candansayar da, toplumsal alanda yaşanan korku psikolojisinin birey ve kitleler üzerindeki etkilerini anlattı. Bir araya gelirken aynılaşmak zorunda olunmadığını ifade eden Candansayar, farklılıkların korunabileceğinin altını çizdi. Candansayar, BirGün’ün sahip olduğu okur profilinin bu açıdan çok kıymetli olduğunu dile getirdi.

‘Ensar demek, AKP demek’
İskenderun’daki BirGün Okur İnisiyatifi’nin buluşması ise 10 Nisan Pazar günü Eğitim Sen Salonu’nda gerçekleşti. Yaklaşık 50 kişinin katılım gösterdiği toplantıda konuşan Yayın Kurulu Üyesi Berkant Gültekin; ülkede insani değerlerin AKP eliyle yozlaştırılmaya çalışıldığını söyleyerek BirGün’ün tüm bu gerici uygulamaları ifşa etme ve topluma gösterme sorumluluğuna devam edeceğini vurguladı. Karaman’daki Ensar Vakfı yurtlarında yaşanan çocuk tecavüzlerine değinen Gültekin, “Ensar demek AKP düzeni demek. BirGün yaptığı haberlerle bu düzenin Türkiye’ye verdiği zararları göstermeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Muğla’da okur kahvaltısı
BirGün okurlarının bir diğer buluşması ise Muğla’daydı. 10 Nisan Pazar günü Muğla BirGün Okur İnisiyatifi’nin düzenlediği ve BirGün yöneticilerinden Ümit Bektaş’ın davet edildiği kahvaltıya, 100’ü aşkın BirGün okuru katıldı. Buluşmada konuşan Ümit Bektaş, kampanyanın iyi gitmesine karşın henüz istenilen üye sayısına ulaşılamadığını belirterek, daha yoğun şekilde çalışılması gerektiğini vurguladı. Bektaş, BirGün’ün geniş bir toplumsal tabana hitap ettiğini söyleyerek, “Okurlarımızın dukkan.birgun.net adresinden BirGün üyesi olması için çabalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ADANA

MUĞLA

İSKENDERUN

ANTAKYA

Kaynak: Birgun.net