Ankara Üniversitesi DTCF öğrencisi kadınların, eski sevgilisini taciz edip sosyal medya üzerinden hakaret eden Halk Bilimi öğrencisi Ersel Ç.’yi teşhir edip, ulu orta döverek kampüsten atmasının yankıları sürüyor.

BirGün'e konuşan DTCF’li Gizem Kürekçi ve Eylem Esen Arabacı, “Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz. Adalet yoksa kadınların adaleti var. Tacize uğrayan kadınlar susmasın, kız kardeşleri her yerde” ifadelerini kullandı.

Örgütlü hareket önemli
Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ndeki (DTCF) tacizciyi teşhir olayı bir anda ülke gündemine yerleşti. Tacizci erkeklere, “Ayağınızı denk alın” diye seslenen DTCF öğrencilerinden Gizem Kürekçi ve Eylem Esen Arabacı, yaşananları anlattı.
Kürekçi, bitmeyen saldırılardan dolayı örgütlü bir yapının, dayanışmanın hep var olduğunu belirterek, “Bizler birbirimize canımızı emanet ettiğimiz için sürekli biraradayız. Kadınlar olarak da ayrıca bir örgütlenmemiz var” dedi.

Eylem Esen Arabacı, tacizciyi teşhire karar verme süreçlerini şöyle anlattı: “Tacize uğrayan kadın arkadaş, bize ulaşarak olayı en açık hali ile materyalleriyle anlattı. Birbirinden çirkin mesajları gösterdi. Bizler de teşhir edilmesine karar verdik. Çünkü tacize uğrayan arkadaşımız bütün yolları denemişti. Biz de ‘adalet yoksa öz savunma var’ diyerek harekete geçtik…”
Tacizle ilk defa muhatap olmadıklarını söyleyen Gizem Kürekçi, “Tacizci sözle uyarıldı karşılığı olmadı, savcılık dosyayı açmaya dahi tenezzül etmedi. Sürekli sırıtan, sosyal medya üzerinden tacizlerini sürdüren tacizci için eylem kararı aldık. Son noktaya gelmiştik artık. ‘Adalet yoksa kadınların adaleti var’ dedik ve dövdük. Kampustan dışarı atıldı. DTCF kadınları olarak, öz savunma yaptık. Bir kadın dayanışması sergiledik” diye konuştu.

Okul içerisindeki tacizciyi teşhir etmenin bu kadar yankı uyandıracağını düşünmediklerini anlatan Eylem, “Kadınlara umut olduk. Bize de örgütlerimize de o kadar çok tebrik mesajı yağdı ki… ‘Ellerinize sağlık diyenler, iyi ki dövdünüz’ diyenler… Diğer kadınlara da umut olduğumuzu hissettik” dedi.

Kürekçi, “Hali hazırda AKP eliyle beslenen tacizci, tecavüzcü bir zihniyet var. Ensest ilişki ile ilgili fetva da Ensar Vakfı da bunun göstergesiydi. Bizler kadın olarak birebir muhatap olduğumuz için bu olaya bu şekilde müdahale ettiğimiz için insanlar arkamızda durdu” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net