Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı ülkelerin konsoloslarının yetkilerini aştığını ve yargıyı etkilemeye çalıştığını idda etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davayı izleyen yabancı ülke konsoloslarına yönelik yaptığı açıklamanın ardından, hükümet yetkilileri de Erdoğan'ı takip eden açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Erdoğan, davayı izlemeye giden konsoloslara 'siz kimsiniz ya' diyerek tepki göstermişti.

O açıklamalardan biri de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Bozdağ, "Bazı ülkelerin konsoloslarının yetkilerini/hadlerini aşması ve birlikte hareketle Türk yargısını etkilemeye çalışmaları da kabul edilemez. Konsolosların bu tavrı tartışmasız adil yargılamaya ve yargı görevi yapanlara baskıdır. Bu, hukukumuzda suçtur ve asla kabul edilemez" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulunarak yargı görevi yapanın görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanmanın suç olduğunu söyledi.

'YARGI DA, HAKİMLER DE BAĞIMSIZDIR'

Bakan Bozdağ, bazı ülkelerin konsoloslarının yetkilerini ve hadlerini aştığını savunarak açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bazı ülkelerin konsoloslarının yetkilerini/hadlerini aşması ve birlikte hareketle Türk yargısını etkilemeye çalışmaları da kabul edilemez. Türkiye, bir müstemleke değildir; bağımsız, güçlü ve de kudretli bir devlettir. Türk yargısı da Türk hakimleri de bağımsızdır. Konsolosların bu tavrı tartışmasız adil yargılamaya ve yargı görevi yapanlara baskıdır. Bu, hukukumuzda suçtur ve asla kabul edilemez. Türkiye'nin mahkemeleri de hakimleri de bağımsızdır. Kararlarını, baskıya göre değil anayasa, kanun/hukuka bağlı vicdani kanaatleriyle verir. Mahkeme kararları, eleştirilebilir. Ama bu eleştiri, karar verildikten sonra yapılır. Karar sonrası eleştiri, haktır; yargıya baskı değildir"

Kaynak: Birgun.net