İstanbul Adalar’da tepkilere rağmen hâlâ atlı faytonların önüne geçecek bir uygulamaya geçilemedi. Bunun en büyük nedeni faytonların kaderi hakkında karar alma yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olması. Büyükşehir belediyesi atları saatlerce çalıştıran faytoncularun önüne bugüne kadar geçmedi.

Her yıl ortalama 400 at fayton mafyasının bitmek tükenmek bilmeyen para hırsı nedeniyle canından oluyor. Doğduklarından beri eğitim adı altındaki insan, araba, yük taşıma zulmüne maruz kalan hayvanlara her gün her saat faytoncular tarafından zulüm ediliyor.

Faytonculara defalarca alternatifler sunuldu. Mesela elektrikli/akülü faytonlar var. Bunlar doğa dostu. Üstelik sessizler. Fakat faytoncuların sistemi öyle oturmuş ki en ufak para kaybındansa atların canını kaybetmesini yeğliyorlar.

Ada halkının yüzde 95’ i faytonculara karşı akülü motosiklet ve araçlara geçmiş durumda.

Faytoncular, bugüne kadar fayton karşıtı kampanyanın Adalar’ı imara açmak için yapılan bir oyun olduğu yalanını yaydı. Oysa sahile yapılan yapılar faytonlar olsa da olmasa da imara açılabildiğini göstermiş oldu.

Kaynak: Birgun.net