Hatay'daki Gezi Parkı direnişi sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili sanık polis Ahmet Kuş'un 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.Daha önceki duruşmalara Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle katılan Ahmet Kuş bu duruşmaya da katılmadı. Çeşitli nedenlerle görevi bırakan iki hakimin yerine heyete yeni iki hakim dahil edildi. Daha önce esas hakkındaki mütaalasını veren Cömert Ailesi'nin avukatı Hatice Can, olayı bir kez daha anlatıp, "Ne yazı ki emir verenlerde yargılanması gerekirdi. Ancak, sadece polis memuru Ahmet Kuş yargılanıyor. Emir verenlerin de yargılanması talebimize verilen takip kararını Anayasa Mahkemesi'ne taşıdık. Maalesef işkence ve yargısız infaz gibi konularda adli ve idari açıdan sıkıntılı bir ülkeyiz. Sanık polisin kasten öldürmekten cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Sanık polis Ahmet Kuş'un avukatı İbrahim Uzun, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun inandırıcı olmadığını iddia ederek ,"Ortada gaz kapsülü yok. Hangi araçtan atıldığına dair bilgi yok. Yanık izi ya da kimsayal madde bulunamadı. Bu nedenle adli tıp raporu bilimsellikten uzaktır. Yeniden rapor alınmalıdır. Sanık Ahmet Kuş'un fiiliyle bu ölüm gerçekleşmemiştir. Delil yoktur. Tanık ifadeleri çelişkilidir. Sanık polisin de bir ailesi var. Suçu işlemediğine inanıyor. Öncelikle beraatine karar verilmesini istiyorum. İllaki bir ceza verilecekse bu basit taksirle ölüme sebebiyet vermekten olmalı" diye konuştu.

Cömert Ailesinin avukatı savcının olası kasıttan ceza verilmesi istediğine dikkat çekip, "Sanık polis, gaz tüfeğini iki kez üst üste ateşlemiştir. İlkinde başarılı olmadığı için ikinci kez atış yapmıştır. Bu da doğrudan kastı göstermektedir" dedi

Polisin yüzde 100 haksız olduğunu söyleyen Baba Edip Cömert, "Avukat doğruları gerçekleri saptırıyor" dedi. Anne Hatice Cömert ise oğlunun fotoğrafını göstererek verdiği ifadesiyle salondakileri duygulandırıp, ağlatırken, "Adalet istiyorum. Oğlum gencecik, masum bir çocuktu. Katil polis oğlumu öldürdüğünde elinde ne taş ne silah vardı. Abdocan'ın hayatı o kadar ucuz değil. Oğlumun geleceği vardı, yok ettiler. Oğlum 3 yıldır toprağın altında. Katil polis ise, elini kollunu sallayarak geziyor. 17 saat yolculuk yaparak duruşmalara geliyoruz. Zaten hastayım. Artık, bir an önce karar verilip, katil polisin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan polis memuru Ahmet Kuş önce ağırlaştırılmış yaralama suçundan 12 yıl hapis cezası aldı. Suçun kamu kamu silahıyla işlendiği gerekçesiyle ceza 13 yıl 4 aya çıkarıldı. Mahkeme polise yurtdışına çıkış yasağı da koydu. Mahkeme heyetinden bir üye karara şerh koyarak sanık polis memuruna 'olası kastla öldürme' suçundan ceza verilmesini ve tutuklama gerektiğini belirtti.

Kaynak: Birgun.net