Selvi, İleri Haber’de ablası Fatma Kaya ile yapılan röportaj sonrasında Twitter'dan “Benimle mücadele edemeyenler ablamın yanlışlarla dolu ifadelerinin arkasına saklanmışlar bu kadar kahpe olduklarını bilmezdim eyvallah etmem" şeklinde mesaj paylaşmıştı. Bunun üzerine Rıfat Doğan’ın avukatı Özgür Urfa, Selvi hakkında söz konusu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Selvi'nin ablası, "Kardeşimi görünce televizyonu kapatıyorum" demiş ve "Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı" ifadelerini kullanmıştı.

İNSANİ DUYGUYLA TEPKİ VERMİŞ

İleri'nin haberine göre, Gölbaşı Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşması görülen davaya sanık Abdülkadir Selvi ile avukatı Ömer Oğur ve müşteki Rıfat Doğan'ın İleri Hukuk Bürosu'ndan avukatları Onur Güneş ve Eren Gönen katıldı.
Selvi, kendisine yöneltilen suçlamalar için insan olmanın verdiği duyguyla hareket ettiğini belirterek şöyle dedi:

"Suça konu olduğu ifade edilen beyanların yazılmasından önce çoğu internet sitelerinde aleyhimde haberler yapıldı, ben de bu haberlere karşı insan olmanın verdiği duyguyla bir tepki gösterdim. Twitter üzerinden suça konu beyanı yazdım, ancak yazılan beyanda hiçbir şekilde müştekiyi hedef alacak şekilde bir beyanda bulunmadım. Bu kişinin ismini zikretmedim. Bu kişiyi tanımam, benim bu beyanım benim aleyhime yürütülen kampanyaya yönelik genel bir beyandır. Şahıslara ile ilgisi yoktur, üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, beraatime karar verilmesini talep ediyorum."

Selvi'nin avukatı ise müvekkilinin beyanlarına katıldığını ceza verilecekse lehe olan hükümlerin uygulanarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini istedi.

AVUKAT GÜNEŞ: MÜVEKKİLİMİ KAST ETTİĞİ AÇIKTIR

Müşteki Doğan'ın İleri Hukuk Bürosu'ndan avukatı Onur Güneş ise beyanında Doğan'ın İleri Haber portalında muhabir olarak çalıştığını ve görevi gereği röportaj yaptığını belirterek "Sanığın ablası ile de sanığa hiçbir hakaret ve suç unsuru içermeyen bir röportaj gerçekleştirmiştir. Sanık bunun üzerine davaya konu iletiyi 165 bin takipçisinin olduğu Twitter isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayımlamıştır. Sanığın iletide müvekkilimi kast ettiği açıktır, yapılan haberde de müvekkilimin ismi açıkça bellidir, yapılan eylemde kişi ismi zikredilmese dahi kime yönelik olduğu belirlenebiliyorsa bu durumda da suçun oluşacağı açıktır, bu durum sanık müdafiinin savunma dilekçesinde de kabul edilmiştir. Müvekkilin haber yaptığı gün bu şekilde bir beyanın paylaşılması müvekillin ismi zikredilmemiş olsa dahi doğrudan müvekkili hedef alan bir beyan olduğu açıktır" dedi.

'KAHPE SÖZÜ ADİ BİR KÜFÜR NİTELİĞİNDEDİR'

Sanık avukatının "kahpe" sözcüğünün siyasi bir eleştiri kapsamında olması gerektiğini belirten sözlerine karşı çıkan Güneş şunları söyledi:

"Bu sözcüğün bu kapsamda olmadığı açıktır, adi bir küfür niteliğindedir, ne Anayasa ne Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hiç kimseye böyle bir hak tanımamaktadır. Sanığın yaptığı bir gazetecilik faaliyeti de değildir, paylaşım şahsi hesaptan yapılmıştır, sanığın adli sicil kaydı incelendiğinde bu ve benzer suçları adet haline getirdiği görülmektedir. Sanığın ekonomik durumu ve ünlü bir gazeteci olması sebebi ile siyasi bağlantıları da düşünülerek atılı suçlardan ceza alması halinde kaçma şüphesi bulunduğundan öncelikle, sanığın tutuklanmasını, nihai olarak atılı suçlardan hiçbir erteleme veya HAGB müessesine tabii tutulmadan cezalandırılmasını talep ediyoruz. Şikayetçiyiz. Davaya katılmak istiyoruz."

HAKİMDEN SELVİ'YE: DIŞARI ATARIM

Avukatların verdiği beyanların aralarına girerek sözlerini yarıda kestiği görülen Selvi'nin hakim tarafından birkaç ikaz edildiği ancak Selvi'nin bu tavrını sürdürmesi üzerine hakim tarafından son kez "Sizi dışarı atarım" şeklinde uyarıldığı kaydedildi.

Selvi, avukatların beyanlarından sonra hakimin sorusu üzerine söz konusu ifadesiyle Doğan'ı kast etmediğini belirtti.

Mahkeme savunma ve beyanların ardından müşteki vekillerinin Selvi hakkındaki tutuklama talebini reddederken, taraflara beyan ve savunmalarını sunmak üzere gelecek duruşmaya kadar süre verilmesine karar vererek duruşmayı 25 Şubat tarihine erteledi. (İleri Haber)

Kaynak: Birgun.net