ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Antep'teki alışveriş merkezi ve işletmelere yönelik bir 'terör saldırısı' düzenlenebileceği uyarısında bulundu. Bunun üzerine Antep'teki AVM’ler adeta boşalırken, güvenlik önlemleri arttırıldı.

ABD Elçiliğinin kendi vatandaşlarına yönelik yayımladığı mesajda, Antep'te bir terör hücresine yönelik polis soruşturması yürütüldüğüne dair haberler olduğu belirtildi.

ABD'den Türkiye uyarısı: Yabancı yiyecek - içecek firmalarının şubelerinden uzak durun

Mesajda, "Bu bilgiye göre, teröristler muhtemelen alışveriş merkezlerini ya da Batılı müşterilerce tercih edilen restoran ve kafeleri hedef alıyor" denildi. Saldırının hangi örgüt tarafından yapılacağını belirtmeyen ABD Elçiliği, "Gaziantep'teki ABD vatandaşlarına bu tarz işletmelere giderken dikkatli olmalarını, mümkünse gitmemelerini tavsiye ediyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan, yayımlanan mesaj sonrası Antep’te vatandaşların yoğun olarak bulunduğu AVM’lerin çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. AVM çevresindeki şüpheli şahıs ve araçlar incelenirken, fotoğraflama yapan şahıslar ise durdurularak kimlik ve GBT sorguları yapıldı.

Kaynak: Birgun.net