ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass, Urfa'da katıldığı Güneydoğulu İş Kadınları Zirvesi'nde PKK'ye silah bırakma çağrısında bulundu. Bass, Suriye’de IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’ya düzenlenen operasyonda ABD askerlerinin YPG arması takmasına ilişkin "YPG’yle alakalı olan bazı armaların üniformalarına takarak giyen ve onlara danışmanlık veren bazı askerlerimiz son günlerde çok konuşuldu. Bunlar izin alınmadan Pentagon’unun sözcüsünün de belirttiği gibi bu bir kişisel harekettir. Bunlar izin alınmadan yapılmış hareketlerdir ve düzeltilmişlerdir” yorumunu yaptı.

Bass, Bölge'de yaşanan çatışmalı ortama rağmen kadınların üretkenliğinin devam ettiğini söyledi. John Bass, ABD olarak bölge kadınlarına her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını kaydederek, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Urfa'da bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade eden Bass, bölgede devam eden çatışmalar nedeniyle turizm şehir olan kentin ziyaretçi azlığından yakındı.

Bölge'de çatışmaların çok uzun süredir devam ettiğini ifade eden John Bass, PKK'ye silah bırakma çağrısı yaptı. Tarafların sorunları müzakere yolu ile çözmesi gerektiğini belirterek, "Bu bölgedeki bu şiddetin durması gerekiyor. Bunun ilk önemli adımı ise PKK’nin şiddete son verip silahlarını bırakmaları gerekiyor. Gelecekte herkesin huzur ve barışın içerisinde bir ortam yaratmak için barış müzakerelerinin oluşturmak için PKK’ye silahlarını bırakmaları için çağrı yapmaya devam ediyoruz" dedi.



Kaynak: Birgun.net