Suriye'de Mınbiç'e yönelik operasyonda yaralanan Ebu Leyla, ABD helikopteriyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. YPG'li komutan Leyla'nın ölümüyle ilgili Obama'nın özel temsilcisi Brett McGruk, sosyal medyadan bir mesaj paylaşarak, duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk, Suriye'de YPG komutanlarından Ebu Leyla için Twitter'dan üzüntüsünü bildiren bir mesaj paylaştı.

McGurk, "Dualarımız doğum yeri Menbic'i IŞİD teröristlerinden kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden komutan Ebu Leyla ile birlikte. Demokratik Suriye Güçleri Minbiç'te IŞİD'e karşı kazanımlarına devam ediyor. IŞİD'in yabancı savaşçıları Paris ve Brüksel başta olmak üzere saldırıların sorumluları Minbiç'i kullanıyordu" dedi.

Suriye'de Fırat nehrinin batısında yer alan ve IŞİD'in "Avrupa kapısı" olarak gördüğü Mınbiç'e yönelik 1 Haziran'da başlatılan operasyonda ağır yaralanan Demokratik Suriye Güçleri'nin komutanlarından YPG'li Ebu Leyla, bir ABD helikopteriyle Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de hastaneye kaldırılmıştı. Leyla bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ebu Leyla daha önce Kobani'de IŞİD'le savaşmış ve bir kaç kez yaralanmıştı.

Kaynak: Birgun.net