Suriye’den Türkiye’ye geçtikten sonra Hatay’da tutuklanan ABD’li gazeteci Lindsey Snell hakkında ABD’den açıklama geldi.

AFP'nin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, İstanbul'da yaşayan Snell'in 6 Ağustos'ta gözaltına alındığını, ABD konsolosluğu çalışanlarının ise kendisini üç hafta sonra 26 Ağustos’ta ziyaret ettiğini açıkladı.

“Türkiye’de tutuklandı. Anladığım kadarıyla Suriye’den Türkiye’ye geçmiş. Şu anda Hatay’daki bir hapishanede tutuluyor” diyen Kirby, Snell'in askeri bölgeyi ihlal etmekle suçlandığını kaydetti. Kirby ayrıca, “Snell’in Suriye’de bulunma ve oraya gitmesinin nedeni hakkında konuşamam” ifadelerini de kullandı.

Snell'in gözaltına alındığı tarihlerde açıklama yapan Hatay Valisi Ercan Topaca, “Suriye sınırında ABD'li bir gazeteci yakalandı, mahkemeye çıkarıldı, tutuklandı. Yargılanma safhası devam ediyor, ajan mı değil mi şu an bilmiyoruz” demişti. Topaca, ABD helikopterlerinin Snell'i almak için Türkiye-Suriye sınırına geldiğini de söylemişti.

Snell, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda ‘El Nusra Cephesi militanlarınca 10 gün hapsedildiğini’ belirtmiş ve ‘motosikletli cesur bir adam’ tarafından kurtarıldığını iddia etmişti. (Sputnik)

Kaynak: Birgun.net