ABD'nin Florida şehrinde LGBTİ bireylerin gittiği bir gece kulübünde bir kişinin etrafa ateş ettiği ve olayda en az 20 kişinin öldüğü, 42 kişinin de yaralandığı bildirildi. İçeridekileri rehin alan saldırgan barın içerisinde öldürüldü.

Orlando Eyaleti'ne bağlı Florida şehrinde bulunan Pulse Club isimli gece kulübünde başladı. Olayda 20’ye yakın kişinin öldüğü, 42 kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Ancak ölü ya da yaralı sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık görevlisi sevk edilirken, içeridekileri rehin alan saldırganın barın içerisinde öldürüldüğü öğrenildi.

Saldırı sırasında 100 kişi vardı

Saldırının gerçekleştiği sırada kulüpte 100 kişinin olduğu belirtiliyor. Gece kulübünde çalışan bir görevli de sosyal medya hesabından "Herkes Pulse'tan çıksın ve koşarak uzaklaşsın" mesajını geçti. Olay yerine polis ve ambulanslar ulaştı.

Russia Today'ın geçtiği habere göre, saldırganın bazı kişileri de rehin aldığı ve üzerinde bomba olabileceği iddia edilmişti. Bu bilgi henüz doğrulanmadı.

Orlando polisi saldırganın öldürüldüğünü böyle duyurdu

Kaynak: Birgun.net