ABD'de etkili olması beklenen Matthew Kasırgası nedeniyle Florida, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinin kıyı bölgelerinde "olağanüstü hâl" ilan edildi. Kasırga nedeniyle 2 milyondan fazla kişi tahliye ediliyor.

Karayipler'i vuran son 10 yılın en kuvvetli kasırgası Matthew, ABD'nin doğu kıyısına doğru ilerliyor.

Yaşanan panik nedeniyle benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Yüz binlerce ABD'li, araçlarıyla daha güvenli bölgelere akın etti.

Hızı saatte 230 kilometreye kadar çıkan Matthew Kasırgası ABD'ye yaklaşıyor.

Can ve mal kaybının önlenmesi veya en aza indirilmesi amacıyla 4 eyalette olağanüstü hâl kararı alındı.

Reuters'ın haberine göre bugüne kadar Haiti'de 35, Dominik Cumhuriyeti'nde ise dört kişinin ölümüne neden oldu.

Yetkililer, bu gece geç saatlerde ABD'nin doğu kıyısına ulaşması beklenen kasırga nedeniyle, 2 milyondan fazla kişiye bölgeyi tahliye etmeleri çağrısında bulundu.

ABD'de, Florida, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinin okyanus kıyısında bulunan bölgelerinde ciddi bir tehdit oluşturması bekleniyor.

Florida Valisi Rick Scott okyanus kıyısında yaşayanlara, en az üç gün yetecek su, gıda ve ilaç stoku yapmaları uyarısında bulundu.

Güney Carolina Valisi Nikki R. Haley ise okyanus kıyısında bir milyon kişinin yaşadığı ilçelerde çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde tahliye kararı verdi.

Georgia eyaletinde de Vali Nathan Deal, bir hafta süreyle okyanus kıyısındaki 13 ilçede acil durum ilan etti.

Çarşamba günü Florida'da iki ayrı etkinliğe katılmayı planlayan ABD Başkanı Barack Obama bunu iptal etti. Obama başkent Washington'daki Federal Acil Durum Yönetim Kurumunu (FEBA) ziyaret ederek yetkililerden kasırga brifingi aldı.

Kaynak: Birgun.net