Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok ve gazeteci Nedim Şener ABD'de Turkish Heritage Foundation'ın düzenlediği panelde Türkiye'deki Fethullah Gülen cemaati örgütlenmesi ve 15 Temmuz darbe girişimini anlattı. Pekin, Türkiye'de darbe tehlikesinin hala geçmediğini iddia ederek, Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'ndan edinilen bilgiye göre, merkezi Washington'da bulunan başkanlığını Halil Danışmaz'ın yürüttüğü düşünce kuruluşu Turkish Heritage Foundation'ın (Türk Miras Vakfı) New York'ta düzenlediği panelde 15 Temmuz'daki darbe girişimi ele alındı. Panelin konuşmacıları, Vatan Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı ve eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok ve gazeteci Nedim Şener'di. Pekin, Üçok ve Şener, 15 Temmuz darbe girişimini ve Gülen cemaatinin devlet kurumlarındaki yapılanmasını anlattı.

'Darbe tehlikesi geçmedi'

15 Temmuz darbe girişiminin emrinin Fetullah Gülen tarafından verildiğini söyleyen Pekin, "Bu kadar tehlikeli bir örgütle karşı karşıyayız ve bu tehlike hala Türkiye'de mevcut, geçmiş değil.'' dedi.

Pekin, ABD'ye de FETÖ konusunda Türkiye ile iş birliği yapma çağrısında bulundu.

'Gülen'in kim olduğunu en iyi bilen Amerikalılar'

Gazeteci Nedim Şener de Gülen cemaatinin Türkiye'den sonra en çok örgütlendiği ülkenin ABD olduğuna savunarak, "Fetullah Gülen'in aslında en iyi kim olduğunu bilenler Amerikalılar. Amerikalıların Fetullah Gülen'in kim olduğunu, nasıl yapılandığını, amacını, yapılanmasını bildiklerini çok iyi biliyorum. Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği ve Konsolosluğunun Beyaz Saray'a, Dışişleri Bakanlığına FETÖ'nün ordu içine nasıl sızdığına dair raporlar göndermesine rağmen, sanki bunlar darbe girişiminde bulunmamışlar, darbede rolleri yokmuş gibi ABD yönetiminin tavır almasına gerçekten insan olarak üzüldüğümü, gazeteci olaraksa asla inanmadığımı söylemek istiyorum." dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Ankara ziyareti sırasında, "Biz olaylar olurken bunun gerçek olup olmadığını veya bir internet oyunu olup olmadığını anlayamadık" sözlerini hatırlatan Şener, "Türk siyasetçileri bunun çok üzerinde durmadı ama Biden ya şaka yaptı ya da hepimizle dalga geçti" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net