ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Türkiye ile PYD konusunda fikir ayrılıklarının süreceğini söyledi.

Peter Cook, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Rusya, rejim, DEAŞ ve YPG el ele tutuşmuş; Türkiye'nin güney sınırında bir terör kuşağı, terör yapılanması kurmak istiyor” şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Cook, Türkiye’nin ABD’nin yakın dostu ve NATOmüttefiki olduğunu hatırlattı.

Şu anda Türkiye’nin de bir parçası olduğu koalisyona ve IŞİD ile mücadeleye odaklandıklarını kaydeden Cook, “Bu meselelerde Türkiye ile iletişimde olmaya devam ediyoruz. Sınır durumunun hassasiyetini anlıyorum ama bizim odaklandığımız nokta halen IŞİD ve koalisyon” şeklinde konuştu.

Türk yetkililer ile Suriye’deki durum ve Kürtler hakkında uzun görüşmeler yaptıklarını kaydeden Cook, “IŞİD ile bölgede mücadele eden gruplara yönelik desteğimizi ifade ettik. Bu bazı Kürt gruplarını da içeriyor. Terörizm aktivitelerine yönelik kaygıları anlıyoruz amaTürkiye ile aynı fikirde olmamaya ve IŞİD ile savaşan belli grupları desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Cook, Kürtlerle bu konuda işbirliğini sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak: Birgun.net