Amerika Birleşik Devletleri'nde Kuveyt Türk bankasına dava açıldı. Davada sanık olarak Kuveytli petrol zengini Hajjaj al-Ajmi, El-Nusra'ya ve IŞİD'e para ve silah yardımı yapmakla suçlanıyor. Açılan davada Hajjaj al-Ajmi'nin paraları Türkiye üzerinden örgütlere aktardığı ileri sürülüyor.

Odatv'den Mert Taşçıların haberine göre California'da Weiss hukuk bürosu tarafından açılan davada mahkemeye sunulan iddialar, 2012 yılından başlıyor. El-Kaide destekçisi olduğu bilinen Hajjaj al-Ajmi'nin bir yardım derneği kurarak para topladığı ve Kuveyt Türk bankası üzerinden El Nusra'ya ve IŞİD'e Irak ve Suriye'de savaşması için para aktardığı belirlendi. Öyle ki iddialar arasında “Mobilization of the People of Qatar Campaign for the Levant” adında Suriye'deki cihatçı grupların arttırılması adına kampanya bile başlatıyor. Hajjaj al-Ajmi, kampanyalardan bağış toplamak için sosyal medya hesaplarını da aktif bir şekilde kullanıyor. Ancak iddianameye giren Hajjaj al-Ajmi'nin sosyal medya hesabı şu anda kapatılmış durumda.

HESAP NUMARASINA KADAR AÇIKLADILAR

Tam bu sırada Hajjaj al-Ajmi, bağışçılarından paraları Kuveyt Bank'ın İstanbul merkezindeki İslami Şam Heyeti Derneği adına açılan TR960020500000869531100123 hesabına yatırmalarını istiyor. Hatta Hajjaj al-Ajmi'nin propaganda amaçlı paylaştığı bir video linki de ekleniyor. Bu videoda al-Ajmi'nin paylaştığı hesapların da olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Hajjaj al-Ajmi'nin bu işleri tek başına yapmadığı da aktarıldı. Bu isimlerden Irshid al-Harji'nin, Ümmet Partisi'nin İstanbul ofisi aracılığıyla Lazkiye ve İdlib'tekilere yardım gönderdiği belirtiliyor. Aynı bağlantı söz konusu davada mahkemeye sunulan belgelerde "Muhtaç Mahkumlara Ve Ailelerine Yardım Derneği"nin sosyal medya hesaplarında da tespit ediliyor. Bu bağlantının @MumDer_ adlı hesap üzerinden sürdüğü iddia ediliyor. MÜMDER'in mahkum olmuş Türk El-Nusra üyeleri için para topladığı belirtilen iddianamede, MÜMDER'in sosyal medya hesaplarından, Küveyt Türk'te Hajjaj al-Ajmi'nin de duyurduğu hesap numaralarını verdiği belirtiliyor.

Mahkemede Hajjaj al-Ajmi'nin uluslararası terör organizasyonuna entegre olduğu, IŞİD'e yardım amacıyla Kuveyt Türk bankasında yer alan İstanbul merkezli banka hesabını kullanarak bağış topladığı ileri sürülüyor.

Belgeler:

Kaynak: Birgun.net