ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, sürpriz TBMM ziyaretinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü. Görüşmede ABD'de bulunan Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunun da gündeme geldiği, ABD Genelkurmay Başkanı'nın bu konunun ülkesinin 'adalet ve hukuk sistemi içerisinde değerlendirileceği' mesajını verdiği öğrenildi.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford Ankara'daki temasları çerçevesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüştü. Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım ile de bir araya geldi. Yıldırım ile yapılan görüşme öncesinde Orgeneral Dunford, 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan TBMM'ye sürpriz bir ziyarette bulundu.

Genelkurmay Başkanı Akar ile TBMM'ye gelen Dunford, TBMM Genel Kurul Salonu ile Başbakanlık makamının da aralarında bulunduğu tahribata uğrayan bölümleri gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Dunford'a incelemelerinde, AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Naci Bostancı da eşlik etti. Dunford'un TBMM ziyaretinde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass de yer aldı.

'BÜYÜK CESARET GÖSTERGESİ'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile makamında bir süre görüştü. Edinilen bilgiye göre ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, görüşmede darbe girişiminden ve TBMM'nin bombalanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Dunford, bombalama sırasında TBMM'nin açık olmasını, milletvekillerinin bu sırada TBMM'de bulunmasını 'büyük cesaret göstergesi' olarak niteledi. Türkiye ile ABD'nin yıllardır dost olduğunu vurgulayan Dunford, bu dostluklarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Dunford, 14 Temmuz'da ilişkiler nasılsa 16 Temmuz'dan itibaren de öyle olmasını istediklerini, buna çok önem verdiklerini söyledi.

‘ABD ADALET VE HUKUK SİSTEMİ ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLECEK'

TBMM Başkanı Kahraman da görüşmede 15 Temmuz gecesinde yaşananları 'terörizm' olarak niteledi. Görüşmede ABD'de bulunan Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi konusunun da gündeme geldiği öğrenildi. ABD Başkanı Dunford'un bu konun "ABD adalet ve hukuk sistemi çerçevesinde değerlendirileceği" mesajını verdiği ifade edildi. (Sputnik)

Kaynak: Birgun.net