İtalyan Corriere della Sera gazetesine konuşan Mogherini, "İnsani yardımın ulaştırılması için Suriye-Türkiye sınırında mevcut olanlara ek olarak Şam'da da bir ofis açmayı planlıyoruz" dedi. Temsilci, Suriyelilere insani yardım sağlamak için Avrupa'nın ortak bütçesinden 2,4 milyar dolar ayırdıklarını belirtti.,

Sputnik'teki habere göre, Cenevre görüşmeleriyle ilgili kötümserlik sergilemek için henüz erken olduğunu ifade eden Mogherini, "İnsani yardımı sağlamak, ateşkes anlaşmasına varmaktan daha kolay olur sanırım. Ancak her şeyi kötümser renklerde görmüyorum" diye konuştu.

Suriye'de askeri eylemler için koordinasyonun sağlanmasının çok önemli olduğunu dile getiren AB'li yetkili, "Hava saldırılarının sayısı artmışken ve insani yardım yokluğunda Cenevre'de görüşmelerin yapılması mümkün değil. Rusya, IŞİD ve El Nusra'yı bombalamaya devam edecek, ancak aynı zamanda bu bölgelerde ılımlı muhalefet güçlerinin de yer aldığını kabul ediyor. Bu yüzden askeri eylemlerin net şekilde koordine edilmesi gerekiyor. Gerçi herkes, Suriye'deki kriz için sadece askeri çözümün bulunmadığını anlıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net