NURCAN GÖKDEMİR
[email protected]

Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, yüksek yargı organları başkanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faaliyetlerine katılmaları ile ilgili Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un eleştirilere verdiği “Türkiye Cumhuriyeti’nde yargı kurum ve kuruluşları da Cumhurbaşkanı makamına bağladır” yanıtının, “Erkler ayrılığı” ilkesine aykırı olduğunu söyledi.
Eski Yargıtay Başkanı Selçuk’un BirGün’e yaptığı değerlendirme şöyle: “Sayın Hükümet Sözcüsü’nün demeci talihsiz bir demeç. Aslında hangi niyetle davrandıklarının ipucunu da veriyor, kafalarının arkasındaki düşünce bu açıklama ile belli oluyor.
Erkler ayrılığı ilkesine ters düşen bu açıklamadan umarım öncelikle vazgeçerler ve düzeltirler. Ancak şu ana kadar düzeltmediklerini de görüyoruz.
Kafalarındaki niyeti açığa vuran bu demeç hem Türkiye için hem kendileri için üzüntü verici. Bu açıklamalar Avrupa Birliği tarafından da görülüyor. Avrupa Birliği, bu ve buna benzer demeçler nedeniyle Türkiye’den hızla uzaklaşıyor. Bu tür açıklamalarla demokrasi ve hukuk bilincinin yerleşmediği bir ülkede yaşadığımızı görüyoruz. Bu üzüntü verici bir durum ve geriye doğru gidişi de gösteriyor.
Bu demeçle kafalarındakinin erkler ayrılığı değil, erkler birliği olduğunu, demokrasiye aykırı bu sistemi istediklerini görüyoruz.”

Kaynak: Birgun.net