Antep’in İslahiye İlçesi’nde, 300'ün üzerinde küçükbaş hayvanda şap hastalığından telef olması üzerine 9 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

'da yer alan habere göre;İslahiye İlçesi'ne 17 kilometre uzaklıktaki Aşağıbilenler Mahallesi'nde 10 gün önce görülen şap hastalığından 300'den fazla küçükbaş hayvan telef oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede de hayvanların şap hastalığından öldüğü belirlendi. Bunun üzerine hayvan giriş ve çıkışı yasaklanan bölgedeki Aşağı Bilenler ile Yukarı Bilenler, Yolbaşı, Kalaycık, Karapınar, Altınüzüm, Boğaziçi, Sulumağara ile Yeşilyurt Mahallesi'nde karantina uygulaması başlatıldı.

Bu gelişmelerin ardından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından veteriner hekimlerden oluşan 10 ekiple 9 mahallede yürütülen çalışmalarda şu ana kadar 5 bin 130 küçükbaş hayvan aşılandı.

Şap hastalığından dolayı telef olan hayvanlar da yine veterinerler nezaretinde ilçe dışındaki boş arazilere kazılan çukurlara ilaçlanarak gömüldü.

HOPARLÖRLERDEN UYARI
Aşağı Bilenler Mahallesi Muhtarı Hakkı Demirel, şap hastalığı nedeniyle besicilikle geçimini sağlayanların mağdur olduklarını söyledi. Son gelişmelere ilişkin mahalle sakinleri de cami hoparlörlerden yapılan anonslar ile uyarılıyor. Karantina uygulanan mahallelerin camilerinden yapılan anonslarda yurttaşlara, "Mahallemizde şap hastalığı görülmüştür. Hastalıktan dolayı küçük baş hayvanlarda ölümler görülmektedir. Telef olan hayvanlar görevliler nezaretinde mahalle dışına açılan çukura götürülmesi ilanen duyurulur’ uyarısı yapılıyor.

Kaynak: Birgun.net