Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı içerisindeki çöplükte çıkan yangın şüphe uyandırınca, belediye tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı içinde bulunan çöplükte geçen cuma günü çıkan yangın, itfaiye, polis ve savcılığı harekete geçirdi. 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası askeri alanda evrakın yakıldığı ihbarı şüphe uyandırırken, incelenen evrak içerisinde yemek listesi ve atış talimatlarının bulunduğu kağıtlar çıktı. Yangını müdahale ederek söndüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, şöyle konuştu:

"Cuma günü 5'inci Zırhlı Tugay'da yangın olduğu ihbarı geldi. Biz de içinde bulunduğumuz hassas günler nedeniyle hemen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e haber verdik. O da bizzat talimat verdi, bu konuyu benim takip etmemi söyledi. Olay yerine ben de gittim ve hızlı bir şekilde müdahalemizi yaptık. Olayı fotoğraflarla belgeledik ve konuyu daha sonra kendilerine arz ettik. Bu konuda elde ettiğimiz tüm belgeleri savcılığa bildirdik. Orada askerlerin kullanmadığı bazı malzemelerin olduğunu gördük. Biz bunların hepsini fotoğraflardık, burada bazı kağıt evrakların da olduğunu gördük. Konu hassas olduğu için, farklı yorumlanabilir, farklı şeyler olabilir, delil karartma olabilir endişesiyle Fatma Şahin'in talimatlarıyla birlikte konuyu yönettik. Şu an için konu savcılıkta ve takip ediliyor. Yangın yerinde battaniyeler, kullanılmayan su mataraları ve bazı evrakları gördüm. Bu evrakların bir kısmı atış talimatı ve yemek listesiydi. Konuyu Tugay Komutanlığı, Merkez Komutanlığı ve Cumhuriyet Savcılığına bildirdik. Böyle bir hassas dönemden geçtiğimiz için ki sıkıntılı bir durum olabilir diye emniyetten olay yeri inceleme de geldi. Onlar da konuyu inceledi." ()

Kaynak: Birgun.net