Elektrik faturaları, kayıp kaçak bedeli ve TRT payı ve dağıtım bedeli ile şişiriliyor. 53 liralık elektrik tüketen bir yurttaşın faturası bu ek ödemelerle 102 liraya çıkıyor. 

Meclis'te elektrik faturalarındaki haksız tahsilatlarla ilgili bir basın toplantısı yapan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Her tarife yenileme döneminde sürprizlerle karşılaşıyoruz. Elektrik faturaları anlaşılamaz, incelenemez hale getirildi. Hangi vergileri ve fonları ödüyoruz, göremiyoruz" dedi.

Akın, konuyla ilgili tepkisini de şöyle dile getirdi:

EPDK tarafından açıklanan yeni tarifeye göre tüketicilerden alınan birçok fatura kalemi karartıldı. Dikkat ediniz bunların tahsilinden vazgeçilmedi. Halkımız bilmesin, ne ödediği, niçin ödediği konusunda bilgi sahibi olmasın diye bu kalemler resmen karartıldı. Örneğin tükettiği elektrik enerjisinin bedeli 53 lira 53 kuruş olan bir tüketici, aynı faturada 28 lira 92 kuruş Dağıtım Bedeliadı altında ilgisiz kalemlere para ödüyor. Fonlar, paylar, vergiler de dahil edilince fatura tutarı 102 lira 35 kuruşa çıkıyor. Bu soygun düzeninde 53 liralık elektrik tüketimine karşılık vatandaşımız 102 lira fatura ödüyor. Halkımıza bu bedeli ödetme hakkınız yok.

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr