Silah kaçakçılığından ceza alan ve IŞİD'le bağlantılı oldukları ortaya çıkan 5 suçlu, kapalı cezaevine nakledilecekken kaçtı. 3'ü yakalandı.

Polisin istihbarat birimleri, 2015 yılında IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasıyla ilgili operasyon başlattı. IŞİD'inhücrelerine yönelik operasyonlarda Gökhan Bulut, İrfan Yıldız, Raşit Karadağ, Serdar Sarıçam ve Duran Çoban da gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve bağlantılı olduğu adreslerde yapılan aramalarda silah, mühimmat ele geçirildi. 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece ‘toplu silah ticaretinden’ mahkum olurken, IŞİD ile bağlantılı oldukları yönünde yeterli delil oluşmadığı için beraat etti.

'İZİN GÜNLERİNDE SURİYE'YE KAÇACAKLAR'

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre kapalı cezaevinde yaklaşık bir yıldır kalan 5 mahkum, Maraş’ta oturan Adil G.’nin evini adres göstererek yarı açık cezaevine nakledilmeleri için başvurdu. Mahkumlar, 2 hafta önce Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildi. Emniyet İstihbarat “Terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı söz konusu kişilerin kaçacakları, mahkûmların izinli günlerinde çatışma bölgesi Suriye’ye geçmeyi planladıkları, gerekli önlemlerinin alınması” yönünde uyarıda bulundu.

Emniyet’in yazısını alan cezaevi yönetimi ve savcılık mahkumların tekrar kapalı cezaevine nakledilmesine karar verdi. Kararın uygulanması için harekete geçildiğinde Gökhan Bulut, İrfan Yıldız, Raşit Karadağ, Serdar Sarıçam ve Duran Çoban’ın 3 Mayıs günü firar ettikleri belirlendi. Firarilerin yakalanması için yurt genelindeki tüm güvenlik birimleri ile sınır kapılarındaki güvenlik birimlerine ‘acil kodlu’ uyarı yazısı geçildi.

3 FİRARİ YAKALANDI

Firarilerden 3'ü yakalanarak Kocaeli 2’nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Diğer ikisinin bulunması için aramalar devam ediyor. Mahkûmların kaçmalarına yardım eden kişilere yönelik çalışmalarda, firara da Hasan Y. adlı kişinin yardım ettiği öne sürüldü.

Firar olayının ardından geniş çaplı soruşturma da başlatıldı. Kandıra Cumhuriyet Savcılığı ile Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ayrı ayrı soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net