Fransa’da 2012’de Jacqueline Sauvage oğlunun intiharından bir gün sonra, 10 Eylül 2012'de, 47 yıldır evli olduğu eşi Norbert Marot'u ona ait tüfekle 3 el ateş ederek öldürmüştü.

Sauvage oğlunun, babasının tacizi nedeniyle intihar ettiğini belirtmiş, saldırgan bir alkolik olduğunu söylediği eşinin yıllardır kendisine ve 3 kızına tecavüz edip şiddet uyguladığını ifade etmişti.

Davaya destek için kurulan ve binlerce üyesi olan derneğin yardımını alan Jacqueline Sauvage, 2015 yılı Aralık ayında 10 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmış, sonrasında da Fransa’nın çeşitli yerlerinde François Hollande’nin Jacqueline Sauvage’ı affetmesi için gösteriler düzenlenmişti.

Hollande, Suavage’ın 3 kızıyla yaptığı görüşme sonrası bu kararı aldı

Sauvage, Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından affedildi. Hollande’ın Suavage’ın 3 kızıyla yaptığı görüşme sonrası aldığı bu karar sayesinde, 68 yaşındaki Suavage nisanın ortasında hapisten çıkabilecek.

Cumhurbaşkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada “Bunun istisnai bir insani durum olması sebebiyle, Cumhurbaşkanı Hollande, Sauvage’ın mümkün olduğunca çabuk ailesinin yanına dönmesini sağlamak istedi” ifadesi yer aldı.

Kaynak: Birgun.net