SERBAY MANSUROĞLU [email protected] @serbaymansur

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mezun olup olmadığı diploma kriziyle gündeme gelen Marmara Üniversitesi açtığı 40 kadronun 35’ini adrese teslim olarak belirledi. Üniversiteye alınacak yeni akademisyenler için sadece Hukuk Fakültesi’nde 3 kadroda, Diş Hekimliği Fakültesi’nde 1 kadroda ve Mühendislik Fakültesi’nde Endüstri Mühendisliği için 1 kadroda kendi alanında doktora yapmış olma şartı getirildi. Bu dört kadro dışındaki 35 kadro için çeşitli kriterlere yer verilerek kişiye özel alan açıldı.

İletişim’de ‘özel sektör’ kriteri
İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı’nın Reklamcılık ve Tanıtım Bölümü’nde açılan kadro için en az beş yıl özel sektörde çalışmış olma kriteri konuldu. Ayrıca en az iki dönem İngilizce ders vermiş olma kriteri getirildi. Oysa İletişim Fakültesi’nde doktora ünvanıyla ders vermek yasak.

Alanında 10 yıllık tecrübe
Eğitim Fakültesi'ne alınacak yardımcı doçent için ‘alanında 10 yıllık tecrübe’ istendi. Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne alınacak yardımcı doçent için Türk-Yunan İlişkileri ve Yunan Dış Politikası üzerine çalışmış olma kriteri getirildi.


Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu’na alınacak yardımcı doçent için “Para Politikası ve Merkez Bankacılığı konularında çalışmalar yapmış olmak” kriteri getirildi.

Üniversiteden ‘yasaya uygun’ duyuru
Marmara Üniversitesi açılan kadroları ise şu ifadeyle duyurdu:
Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dalına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla yardımcı doçent alınacaktır.

Kaynak: Birgun.net