GÖKAY BAŞCAN/MERSİN

Mersin Üniversitesi’nde çıkan olaylar nedeniyle açılan ve 7’si tutuklu 34 öğrencinin yargılandığı davada tutuklu öğrenci kalmadı. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 aydır cezaevinde olan 7 öğrencinin tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma öncesinde, adliyeye girmek isteyen öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı.

Mersin Üniversitesi’nde ırkçı Nihal Atsız’ı anma etkinliği düzenlemek istenmesi üzerine solcu öğrencilerle polis arasında gerginlik yaşanmış, Mersin polisi olaydan sonra ev baskınlarında çok sayıda solcu öğrenciyi gözaltına almıştı. Operasyonun ardından 9 öğrenci tutuklanarak cezaevine konulmuştu. O öğrencilerden Ezgin Boyraz ve Mustafa Taze geçtiğimiz aylarda yapılan duruşmada serbest bırakılmıştı. Tutuklu yargılanan Eren Can Aybek, Abdullah Talha Demir, Vedat İrinç, Ali Haydar Buluş, Mehmet Narin, Emre Yılmaz ve Abdulkadir Keleş, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, 7 öğrencinin de tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Böylece davada tutuklu öğrenci kalmadı. Mahkeme heyeti, toplam 34 öğrencinin yargılandığı davayı 13 Ekim 2016 tarihine erteledi.

Adliye önünde gerginlik

Mersin Üniversitesi’nde örgütlü öğrenci grupları duruşmadan önce Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya geldi. Burada sloganlar eşliğinde Mersin Adliyesi’ne kadar yürüyen öğrenciler, adliye önünde polis engeliyle karşılaştı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibi ile adliye girişine barikat kuran polis yetkilileri öğrencileri adliyeye almak istemedi. Bu sırada öğrencilerle polisler arasında tartışmalar ve arbede yaşandı. Öğrenciler daha sonra adliye binasına girerek duruşmayı izledi.

Kaynak: Birgun.net