Mersin'de kızı 3 yaşındaki Tuanna Çekmegeli'ye uyguladığı şiddet görüntüleriyle gündeme gelen Özbekistanlı anne 36 yaşındaki Gulchehra Isokulova, "Kötü anne değilim bir anlık öfkemin kurbanı oldum" dedi.

'da yer alan habere göre; Eski eşinin şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma sonunda Gulchehra Isokulova hakkında 'tehdit, hakaret, basit yaralama' suçlarından 5 yıl hapis istemiyle Mersin 15'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

'YABANCI OLDUĞUM İÇİN YAPMADIKLARI ZULÜM KALMADI'
15'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya Özbek anne Gulchehra Isokulova, kendisinden şikayetçi olan Hasan Tayfun Çekmegeli ile avukatı katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Gulchehra Isokulova şunları söyledi:

"Olay sırasında kendimde değildim. Birkaç saat öncesi soba devrilmişti, ben sobayla uğraşıyordum, o anda öfkeme hekim olamadım. Çocuğuma istem dışı bir şiddet uyguladığımı biliyorum. Düşüncesizliğimin kurbanı oldum. Yabancı uyruklu olduğum için bana yapmadıkları zulüm kalmadı. Çok kötü psikolojik baskılara uğradım. Tüm annelerden ve evladımdan çok özür diliyorum. Ben kötü bir anne değilim. Çocuğumu çok seviyorum. Allah kimsenin evladından ayırmasın. İnşallah adalet adaletli karar verir, ben de evladıma kavuşurum."

'EN BÜYÜK CEZA VERİLSİN'
Baba Hasan Tayfun Çekmegeli ise eski eşinin yalan beyanda bulunduğunu öne sürerek, "Çocuğa yaptığı işkence ve dayak görüntüleri çok net. Şemsiye ve sopa ile çocuğu dövüyor. En büyük cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Birgun.net