18-24 Nisan tarihlerinde düzenlenecek TEB İstanbul Cup'a kayıt yaptıran üç ünlü tenisçi, Türkiye'deki terör olaylarını bahane ederek turnuvaya katılmaktan vazgeçti.

Son dönemde gerçekleşen bombalı saldırılar TEB İstanbul Cup’ı da etkiledi. 18-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek WTA turnuvasında ana tablodan yer alan İtalyan Camila Giorgi, Çek Lucie Hradecka ve ABD’li Irina Falconi ‘turnuvanın yapıldığı ülke tehlikeli durumda’ diyerek şampiyonadan çekildiklerini açıkladı.

TEB İstanbul Cup Dünya tenisinin 8 numarası Viktoria Azarenka ile 25 numarası Caroline Wozniacki gibi önemli yıldız isimleri ağırlayacak. TEB İstanbul Cup için daha önce İstanbul'a geleceklerini açıklayan turnuvanın 1 ve 2 numaralı tenisçileri, ise İstanbul'a gelme kararlarından şu an için vazgeçmiş değil.

İSTANBUL OPEN ORGANİZATÖRLERİ ZOR DURUMA DÜŞTÜ
Ayrıca yaşanan bu gelişme, geçen yıl 'Majesteleri' lakaplı Roger Federer’i ağırlayan, 25 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlecek İstanbul Open'ı da etkiledi. Halihazırda bu yıl yıldız isimleri getirmekte zorlanan turnuva yetkililerinin işleri bugün bu üç tenisçiden gelen haberle daha da sıkıntıya girdi.

Kaynak: Birgun.net