Gericiliğe ve yandaş idarelere karşı İstanbul Erkek Lisesi tarafından başlatılan eylemlere 3 liseden daha birer bildiri ile destek geldi. Kırşehir'den Liseli Gençler, Kurtuluş Lisesi Dayanışması ve Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından birer bildiri yayımlandı. O bildiriler şöyle:

Kırşehir'den Liseli Gençler'den çağrı: "Gericiliğe geçit vermeyeceğiz!"

"Aynı sıraları paylaştığımız, bu düzene karşı birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlara merhaba.

Selam olsun gericiliğe direnen, laik ve bilimsel eğitim isteyen, karanlığı delip aydınlığa koşan tüm liseli dostlara.

Bu metin bir başlangıcın, bir isyanın metnidir.
İsyanımız ülkemiz liselerini hızla kuşatmaktadır.
Bize dayatılan,
-Seçmeli ders adı altında istedikleri dersi verdikleri ve "Astronomi dersi görünce uzaya mı çıkacaksınız? " diye savunma yaptıkları,eğitim sistemini ele aldıkları gerici ve öğretmenlere,
-Zorunlu din derslerine,
-Emeği her alanda sömürülen, eğitim alanında da kadının ikincilleştirildiği bir sisteme,
-Temel liselerle birlikte okulların rant ortamı haline getirilmesine,
-Kendi fikirlerini empoze etmek için eğitim sistemini ve okullarımızı kullanan mevcut zihniyete
GEÇİT VERMEYECEĞİZ!

Biz ki sanatı Neşet Ertaş'tan öğrendik, okullarımızda da sanata ve sanatçıya değer veren, kitap evlerini yakan değil kitaba ve bilime değer verip yönlendiren öğretmen ve idare istiyoruz.

Yola birlikte çıktık yol bitmeden ayrılık olmaz. Omuz omuza verip yüzümüzü aydınlığa dönüyoruz. Gelecek ellerimizde sizi de aydınlık olmaya çağırıyoruz."

Kurtuluş Anadolu Lisesi Dayanışması: "Laik kalacağız!"

"LaiKALacağız!
Bunlar,
Engerekler ve çıyanlardır,
Bunlar
Aşımıza, ekmeğimize
Göz koyanlardır,
Tanı bunları,
Tanı da büyü!

Sizleri yürek işçisi Ahmed Arif’in bu dizeleri ile selamlamak istedik çünkü bizim çok iyi tanıdığımız okul idaresini herkese tanıtmanın vakti artık geldi.

Geçtiğimiz günler içerisinde okulumuzun ikinci katında bulunan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı panosunda yer alan “Yaşasın Laiklik” yazısı okul idaresi tarafından sendikaların sloganı olduğu gerekçesi ile kaldırıldı. Bizler gericiliğe karşı laikliği savunan liseliler olarak bu gerekçenin göstermelik olduğunun asıl kaldırılma sebebinin o malum partinin laiklik karşıtı eylemleri olduğunu ve okul idaresinin o malum partinin birer fertleri olduğunu biliyoruz.
Çağdaş ve bilimsel eğitimi savunduklarını iddia eden okul idaresi çağdaş ve bilimsel eğitimden uzak bir şekilde bizleri dayatmalar ile baskı altına almaya ve susturmaya çalışıyor. Okul kurallarını yalnızca fişledikleri aydın düşünceyi savunan arkadaşlarımıza uygulayan okul idaresi kendilerini eşitlikçi olarak tanıtıyor. Okul içerisinde siyasi yapılanmanın olmaması gerektiğini savunup öğrencileri İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklere götürüyor o malum padişahın fotoğrafları önünde fotoğraf çekinmelerine izin veriyor.

Bizler çağdaş, bilimsel, ana dilde eğitim isteyen Kurtuluş Anadolu lisesi öğrencileri olarak hükümet yanlısı okul idaresine onun baskı ve dayatmalarına karşı başkaldırıyor sizleri de sesimize ses olmaya, Gezi Direnişinde haykırdığımız sloganımızı beraber tekrar etmeye çağırıyoruz;
“Tohum Bir Kez Toprağa Düştü Yeşerecek!”

Selam olsun bütün liseli arkadaşlarımıza, dayanışmayla KALın…
KURTULUŞ LİSESİ DAYANIŞMASI"

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri: "Susmayacağız!"

"...Sesleniyoruz!
Susmayacağız, alışmayacağız!
Gericiliğinize alışmayacağız!
Sanatın ulaşılmaz yüceliğinize dokunmanıza izin vermeyeceğiz!
Bilimden, sanattan, laiklikten vazgeçmeyeceğiz!
Selam olsun gericilik karşısında aydınlığa omuz veren liseli arkadaşlarımıza!
Biz bu ülkenin gerçek sahibi liseli gençler olarak biliyoruz ki,
Gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki zamanıdır."

Kaynak: Birgun.net