3. havalimanı projesinde çalışan 23 yaşındaki Ammar Koç, iş güvenliği önlemlerinin ihmal edilmesi nedeniyle, özel aracıyla beton mikserinin altında kalarak hayatını kaybetti

Kuzey Ormanları Savunması'nın internet sitesinde yer alan habere göre; 3. havalimanının şantiyesinde bir işçi daha hayatını kaybetti. 3. pist şantiyesinde çalışan Ammar Koç, vardiyasını tamamlayıp Arnavutköy’de ikamet ettiği evine dönmek üzere 22 Şubat akşamı özel aracı olan motorsikletiyle yola çıktı.

Özel araçları şantiye alanına sokmama sorumlulukları bulunan, çok gerekli durumlarda ise özel araca güvenlik araçlarıyla belli bir güzergahta eşlik etmeleri gereken İGA özel güvenlik görevlileri ise Koç’u özel aracıyla birlikte şantiye alanına soktu. Güvenlik görevlilerinin bunu sürekli yaptığı, Koç’a bundan önce de bir çok defa şantiye alanına özel aracıyla geçiş izni verdiği belirtiliyor.

Şantiye sınırları içinde araç hakimiyetini kaybeden Koç, motorsikletiyle birlikte yere düştü. Sonrasında ise bölgede inşaat faaliyetini sürdüren bir beton mikserinin altında kalan Koç, hayatını kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden yaptığı ölüm duyurusunda ölüm sebebini boş bırakarak “Kayıtlı değil” ibaresi yazdı.

“Cesametiyle, konumuyla, işleviyle bir ‘çılgınlık sanrısı’ Üçüncü Havaalanı”
Türkiye’de kayıt içerisinde her gün en az bir inşaat işçisinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nden Aslı Odman’ iş cinayetiyle ilgili değerlendirmesi şöyle:

“Türkiye’ye ‘kayıt içerisinde’ her gün en az bir inşaat işçisi hayatını kaybediyor. Her gün. Esasında marka değeri yüksek prestij inşaatlarda, devlet imtiyazlı mega projelerde bile ölümlerin basına yansımadan ört bas edilebildiğini duyuyoruz, seziyoruz, biliyoruz. Ama en azından basında üçüncü sayfa haberi olamadan ‘aktaramıyoruz’. Cesametiyle, konumuyla, işleviyle bir ‘çılgınlık sanrısı’ olan Üçüncü Havaalanı aynı zamanda soğuk rasyonel bir kar hesabının parçası. Doğa, insan, kültür, hayvan, hepsi bu hesabın ‘harcanacak kuruşları’. Çılgın Kalkınma ve Kıyım partisi büyük bir gürültü ile devam ediyor. Ortalık yangın yeri. Göz gözü görmüyor, kulak kulağı duymuyor. Bu temaşanın basınına ise Ammar Koç’un artık bu hayatta olmadığı bir fısıltı halinde bile yansıyamadı daha. Tek iz var Koç’tan. Defin kayıtlarında: Adı Soyadı: Ammar Koç. Cinsiyeti: Bay. Doğum Tarihi: 03.02.1993. Ölüm Tarihi: 22.02.2016. Ölüm Sebebi: (Kayıtlı Değil).”

Kaynak: Birgun.net