Festival Hazırlık Komitesi’nden gelen yazıyı paylaşıyorum.

Basına ve Halkımıza
23 Eylül - 1 Ekim arasında düzenleyeceğimiz 3. Axtamara Wan Film Festivali süreci başlıyor!
Wan Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle daha önce iki kez Film Günleri olarak düzenlediğimiz sinema etkinliğimizi; sinemaseverlerin yoğun ilgi ve alakasına cevap verebilmek amacıyla, Film Günleri’nin sanatsal etkinliğini daha da arttırarak Film Festivaline dönüştürüyoruz.

Festivalimiz “Doğa,Tarih ve Yaşam” temasıyla sinema severlerle buluşacaktır. Bu temalar çerçevesinde film gösterimleri, atölyeler, panel ve söyleşilerin yanı sıra birçok yönetmen, yapımcı, oyuncu ve sinema üreticisinin katılımı sağlanacaktır.
Geleneksel bir form haline getirmeyi hedeflediğimiz Yaşar Kemal Proje Destek Fonu’yla, çoğu kadın projesi olacak şekilde belgesel, kısa film ve öğrenci filmi kategorilerindeki projelere yapım desteği verilerek yeni nesil sinemacıların film çekim süreçlerini hızlandırmayı amaçlamaktayız.

Festivalimiz yarışma kategorileri, ulus devletçi yaklaşım ve buna benzer tanımlamalardan uzak duracaktır. Herhangi bir etnik, dinsel, inançsal, cinsel, kültürel kimliği aşağılamayan, ötekileştirmeyen, temel evrensel değerlere, canlılara ve doğanın korunmasına aykırı yaklaşım içermeyen tüm filmleri festival programına dahil edecektir.

Yaşamın her alanında artan baskı ve sanatsal üretimlerdeki sansürün derinleştiği bir dönemde festivalimiz özgür ve alternatif bir alan açacaktır. Festivalimiz ana akım anlayışlardan ve piyasa ilişkilerinden gösterim olanağı bulamayan tüm filmleri halkla buluşturmayı hedeflemektedir.

Festivalimiz sinemayı sadece salonlarla sınırlandırmayıp mahalleler, köyler ve alternatif gösterim alanlarında halkla buluşturacaktır.

Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği, Nuda Kültür Sanat Akademisi, Mezopotamya Sinema Kolektifi ve Mezopotamya Kültür Merkezi’nin kolektif çalışmasıyla; toplumsal dönüşümü sağlayan, yeni üslup ve içerikler arayan, çoğulcu bir bakışın farkını açığa çıkaran ve yeninin oluşumuna olanak sağlayarak, festivali bir sinema platformuna çevirecektir.

3. Axtamara Wan Film Festivali Hazırlık Komitesi
[email protected]
Festival hakında bilgiler www.axtamarafilm.com sitesinden öğrenilebilir.
Adres: Kooperatif Mah. Öğretmenler Sok. Tursan Apt. No:12 Daire:1 Yenişehir/Diyarbakır
Tel: 0412 238 16 91
GSM: 0507 613 21 87

Kaynak: Birgun.net