İzmir'de Milli Eğitim Müdürlüğü, 29 Aralık grevine katılan çok sayıda Eğitim Sen üyesine maaş kesim cezası verdi.

Evrensel'in haberine göre; İzmir'de Milli Eğitim Müdürlüğü, 29 Aralık grevine katılan çok sayıda Eğitim Sen üyesine maaş kesim cezası verirken çok sayıda da Eğitim Sen'liyi de ceza Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Bölge illerinde devam eden sokağa çıkma yasaklarına ve çatışmalara karşı 29 Aralık'ta KESK, DİSK ve TMMOB öncülüğünde iş bırakarak barış talebini dile getiren emekçiler cezalandırılmaya devam ediliyor. İzmir'de son olarak 4 ilçeden Eğitim Sen üyesi 230 eğitim emekçisine maaş kesme cezası verildi ve 168 eğitim emekçisi de Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Elde edilen bilgilere göre Buca'dan 164 öğretmene, Bergama'dan 40 öğretmen Menderes'ten 24 öğretmene ve Dikili'den de 2 öğretmene 30'da 1 oranında maaş kesme cezası verildi. Yine Buca'dan 76, Bergama'dan 34, Dikili'den 40 ve Menderes'ten de 18 eğitim emekçisi Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yüksek Disiplin kuruluna sevk edilerek cezalandırılmak isteniyor. Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilenler için meslekten men cezası istenilmesi bekleniyor.

'EĞİTİM HAKKI ELİNDEN ALINAN ÖĞRENCİLER İÇİN YAPTIK'
Cezalar ve yüksek disiplin kuruluna sevkle ilgili yazılı açıklamada bulunan Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir, 29 Aralık grevini yasa dışı eylemmiş gibi değerlendirmenin art niyetli bir tutum olduğunu ifade ederek "29 Aralık grevini biz süresiz izne ayrılan öğretmenler için yaptık. Okulları kapatılarak eğitim hakkı elinde alınan öğrenciler için yaptık. Ülkenin bir bölümünde devam eden çatışmalı ortamın sona ermesi ve barış talebiyle yaptık" dedi.

'MÜFETTİŞLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'
Üyelerine yönelik ceza veren müfettişlerle ilgili suç duyurusunda bulunacakları bilgisini veren Candemir şunları söyledi: "Sendikamıza ve üyelerimize karşı son günlerde yoğunlaşan saldırılar ve 29 Aralık grevi ile alakalı açılan soruşturmalar hukuksuzdur. Bu uygulamalar AKP iktidarının OHAL'i bahane edilerek başlattığı cadı avının bir parçasıdır. 29 Aralık grevini bahane ederek hiç bir üyemize meslekten men değil hiç bir ceza veremezsiniz. Yaptığımız her eylem yasaldır ve arkasındayız. Bu saldırılar karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz. Şu andan itibaren velilerimizle, öğrencilerimizle ve emek alanında bize destek veren dostlarımızla yan yana olacağız. 29 Aralık Grevi nedeniyle yapılan tüm işlemlere itiraz edeceğiz ve sonuna kadar üyelerimizin yanında olacağız. Dayanışmayı büyüteceğiz."

Kaynak: Birgun.net