24 yaralının 4 gündür ambulans beklediği ve 4 yaralının yaşamını yitirdiği Cizre'nin Cudi Mahallesi'ndeki ev tekrardan yoğun bombardıman altına alındı. Yaralılar arasındaki Sultan Irmak'ın durumunun ağırlaştığı ve yaşamını yitirmek üzere olduğu belirtilirken, yoğun bombardıman nedeniyle 2 ve 3'üncü katların yıkıldığı binanın bodrum katının tavanında çökme üzere olduğu kaydedildi.

D'nın haberine göre, sıkıyönetim kuşatması ve saldırıların sürdüğü Cizre'de, devlet güçlerinin tanklardan yaptıkları top atışları ile yaralanan ve 4 gündür 24 yaralının ambulans beklediği, 4 yaralının da kan kaybından yaşamını yitirdiği Cudi Mahallesi'ndeki eve tanklardan yapılan top atışları şiddetini arttırarak devam ediyor. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yaralılardan Sultan Irmak'ın da yaşamını yitirmek üzere olduğu bilgisini paylaştı. Aileler, binaya gidip cenaze ve yaralıları almak için gerekli görüşmelerin yapılmasını isteyerek, "Vali sorumluluk almıyorsa biz sorumluluk alıp çocuklarımızı almak istiyoruz" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yaralıların alınması için Şırnak Valisi Su ile görüşmüş ve ateşin kesilerek belediye ambulansının yaralıların bulunduğu binaya gitmesi yaralıları aldıktan sonra ise İpekyolu'nda 112 acil servis ambulanslarına taşınması önerisi Vali tarafından reddedilmişti. Vali'nin "Yaralılar yürüyerek mahalleden çıksınlar" gibi akıl almaz açıklamasına Sarıyıldız, "Eğer akşama kadar o yaralılar oradan alınmazsa ben gideceğim. Beni de vursunlar" diyerek tepki gösterdi.

Yaralıların yanında bulunan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç ise, dün akşam düzenlenen saldırılardan bodrumunda bulundukları binanın 2 ve 3'üncü katlarının yıkıldığını ve molozların bodrumun pencerelerini kapatması nedeniyle artık nefes alınacak bir ortamın bile kalmadığını söylemişti.

Alınan bilgilere göre, 4 cenaze ve 24 yaralının bulunduğu bodrum katında su dahi yok. Su ihtiyacı binada bulunan kazan vb. araçların içinde kalan sulardan karşılanmaya çalışılırken, bu su da yaralılarda başka hastalıklara sebep oluyor. 2 gündür yaralılara pansuman malzemesi bulunmadığı için pansuman dahi yapılamıyor. Yaralılara en son yastıklardan çıkartılan pamuklarla pansuman yapılmaya çalışıldı.

Yaralıların bulunduğu binanın bodrum katının tavanında yapılan yoğun bombardıman nedeniyle çökme ile karşı karşıya olunduğu belirtildi.

Yaralıların bulunduğu bina şu an tekrar aralıksız bir şekilde toplarla vuruluyor. Yaralılar arasında yaralı bulunan Sultan Irmak ölmek üzere

— Faysal Sarıyıldız (@FaysalSaryldz) 26 Ocak 2016

Yaralıların bulunduğu bodrumun tavanı çökmek üzere. Tavanın çökmesi halinde yüzyılın en vahşi katliamı gerçekleşir...

— Faysal Sarıyıldız (@FaysalSaryldz) 26 Ocak 2016Kaynak: Birgun.net