İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hesabından bilgisi dışında işlem yapıldığını belirten yurttaşalrdan gelen şikayetler üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, konuyla ilgili şüphelileri belirleyerek, 2 ay boyunca fiziki ve teknik takip ile izledi. Ekipler, şebekenin İstanbul, Denizli, Kırıkkale ve Kayseri'de banka ATM'lerine yerleştirdikleri düzeneklerle yurttaşların banka kartlarını kopyalayarak kullandıklarını belirledi.



5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyon kapsamında İ.B, O.B, O.T, S.T. ve M.A. gözaltına alındı. Ekipler adreslerde yaptığı aramalarda 4 dizüstü bilgisayar, 2 manyetik şerit okuma ve yazma cihazı, 4 kart kopyalama düzeneği, 141 sahte olarak üretilmiş kullanıma hazır manyetik şeritli kart, 16 hafıza kartı okuyucusu, 2 sahte sürücü belgesi, 1 sahte nüfus cüzdanı, 1 kart basma makinesi, 1 kaplama makinesi, 1 PVC plastik kalıp, montajı tamamlanmış piyasaya sürülmeye hazır kamera takılı 25 kart kopyalama düzeneği, matkap, elektronik devre, 3 harici disk, 2 flaş bellek, 5 hafıza kartı, 7 SİM kart ve çok sayıda sprey boya ele geçirildi.

200 KİŞİNİN KARTI KOPYALANDI
Gözaltına alınan 5 şüphelinin ilk belirlemelere göre 200'ün üzerinde kişiye ait kartı kopyaladığı belirlendi. Ekipler şebekenin bu kartları kullanarak yaklaşık 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıkardı.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Vatan Caddesi'nde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli sevk edildikleri adliyede 'Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması ve Resmi Belgede Sahtecilik' suçlarını işledikleri gerekçesiyle çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaynak: Birgun.net