Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde 14 yaşındaki kız öğrenci E.Y.’ye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanan 32 yaşındaki imam İ.A., ilk duruşmada tahliye edildi.

‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘cinsel istismar’ suçlamalarıyla yargılanan İ.A., mahkemedeki ifadesinde, kendisinin kendisinin E.Y. tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Diken'in haberine göre, “Planı kendisi kurdu, ben de buna alet oldum” diyen İ.A., şöyle devam etti:

"TEHDİT ETTİ"

“E.Y. benim hocalık yaptığım köydeki Kuran kursuna katıldı. Kurstan sonra da bana aşk mektupları yazmaya başladı. Hatta zaman zaman telefonuma çağrı atıp beni eşimden ayırmaya çalıştı. Bir süre bu şekilde rahatsız etti. ‘Beni aramazsan seni rezil ederim’ diyerek tehdit etti. Telefonuna karşılık vermek zorunda kaldım. Beni eğitim gördüğü yatılı bölge okuluna çağırdı. Okuldaki görevli öğretmene, annesinin hastanede olduğunu söyleyerek almaya geldiğimi söyledim. Okuldan çıkınca minibüsle Sivas’a gittik. Parklarda gezdik. Kendisini yurda götürmek istedim. Ama bunu kabul etmedi.”

"UYANDIĞIMDA BENİ ÖPTÜĞÜNÜ FARKETTİM"

Daha sonra Sivas’ta bir otele gittiklerini ancak E.Y.’nin kimliğinin yanında olmaması nedeniyle oda tutamadıklarını aktaran İ.A., Sivas Kalesi’ne gitme karar verdiklerini belirtti.

İ.A., şöyle devam etti: “Hava soğuk olduğu için tuvaletlerin lavabosunda ateş yaktık. Ama dumandan rahatsız olup dışarı çıktık. Gece yarısı tekrar lavabolara döndüğümüzde yere uzandım, dizine yatmamı istedi. Dizine yatarak bir saat uyudum. Uyandığımda beni öptüğünü fark ettim. ‘Seni seviyorum, bana sahip ol’ dedi. Bunun mümkün olmayacağını söyleyip reddettim. Gün doğarken E.Y.’yi otobüs terminaline götürdüm. Terminalde biraz bekledikten sonra okuldaki bir öğretmeniyle karşılaştık. Yanımdan ayrılmak istemiyordu ama öğretmenine emanet edip arabaya bindirdim.”

"KENDİSİNİ, AMCAM OLARAK TANITTI"

E.Y., ise ifadesinde İ.A.’nın anlattıklarının aksini söyleyerek, “Kuran kursunda ders verirken bana ilgi göstermeye başladı. Zaman zaman bana dokunuyordu. Olayın olduğu gün kendisini amcam olarak tanıtıp beni yurttan aldı ve Sivas’a geldik. Bize otellerde oda vermedikleri için Sivas Kalesi’ne çıktık. Burada bir kulübeye girdik, sarılıp öptü beni. İlişkiye girmek istedi ancak ben kabul etmedim”dedi.

E.Y’nin ifadesinin hiçbirini kabul etmediğini ve yakınlaşmalarının olmadığını belirten İ.A., “E.Y.’yi 2001 doğumlu olarak biliyorum. Kendisi de bana 15 yaşını doldurduğunu söylemişti” diye konuştu.

İfadelerin ardından olayla ilgili delilleri yeterli gören mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak sanığın tahliyesine karar verdi. E.Y.’nin olay esnasındaki yaş tespiti için heyet raporu istenirken duruşma 19 Temmuz’a ertelendi. İlçeye dönen E.Y.’nin okul öğretmenleri ve ailesine köy imamıyla aralarında bir süredir ilişki olduğunu söylemesi üzerine başlatılan soruşturmada, İ.A., hakkında dört yıldan 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İğnebey köyünün imamı İ.A., Kuran kursunda tanıştığı E.Y.’ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanmış, sekizinci sınıf öğrencisi E.Y. ise ailesi tarafından okuldan alınmıştı.

Kaynak: Birgun.net