HÜSEYİN ŞİMŞEK / [email protected]

@simsekhuseyinn

Antep'te 250 TL için 12 yaşındaki Suriyeli F.A'nın başını kesen Cengiz Polat, Antep 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tanıkları da “başını kesmekle” tehdit etti.

Mart ayında Antep’in Şehitkamil ilçesinde, çalıştığı iş yerinde 250 TL para ile gördüğü F.A'nın başını kesen ve kesik başı kuyuya atan Cengiz Polat'ın yargılanmasına başlandı. Babası ve 5 kardeşinin geçimini sağlayan 12 yaşındaki F.A'yı 250 TL için öldürdükten sonra mahalle esnafı tarafından yakalanan Polat, cinayeti "bonzai"nin etkisi ile işlediğini öne sürdü.

“KENDİ ÇOCUKLARIMA DA YAPARDIM”

Daha önce de işlediği suçlar nedeniyle sabıkası bulunan Polat’ın mahkemede verdiği çelişkili ifadeler dikkati çekti. Bonzai etkisi ile hareket ettiğini öne süren Polat, cinayeti işlediğini itiraf ettiği savcılık ifadesini ise reddetti. Polat, “Olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamıyorum. Kesinlikle bilinçli bir şekilde hareket etmedim. Ben de babayım. Gaddar bir insan olsaydım bu tarz eylemleri kendi çocuklarıma da yapardım” dedi. Sanık Polat savcılık sorgusunda kabul ettiği cinayet için “Bunlar hepsi devletin abartmasıdır. Tehdit edildiğim için suçu kabul ettim” şeklinde konuştu.

TAHLİYE OLMAYINCA TEHDİT ETTİ

Polat, tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesinin ardından tanıklık yapanlara yönelik, "Dua etsinler buradan cenazem çıksın, sağ çıkarsam çok kelle alacağım’’ dedi. Mahkeme heyeti, Polat’ın bu ifadesi için de suç duyurusunda bulundu.

TANIKLAR CİNAYETİ AYDINLATTI

Cengiz Polat'ın cinayeti nasıl işlediği, tanıkların ifadeleri ile ortaya çıktı. F.A'nın ustası Mehmet Oğuz'un damadı tanık Orhan Kılıçkıran, kayınbabasının, F.A'nın kaybolduğunu söylemesinin ardından yolun karşısında dükkanı bulunan Cengiz Polat'ın yanına gittiğini belirtti. Kılıçkıran, cesedin bulunma anını şu şekilde anlattı:

"Karşı dükkana gittik. Tuvaletin lambası yanmadığından daha sonra lambayı yaktılar. Ben içerde karanlıkta bir şey olduğunu söyledim. Lambayı tekrar yaktılar. Ben ileri gittim. O sırada kan gördüm. ‘’Abi kan var’’ dedim. Orada bulunan kayınbabam geldi. ‘’Geri çık’’ dedi. Maktulu kanlar içinde görmüş."

F.A'nın ustası Mehmet Oğuz ise damadının kendisine bir şey gördüğünü belirtmesinin ardından tuvalet kısmında F.A'nın başı olmayan cesedini gördüğünü anlattı.

"DEVLETTEN YARDIM İSTEDİM, VERMEDİLER"

Kafası kesilen F.A'nın babası Ali Ali, müdahillik talebinde bulunduğu mahkemenin ardından BirGün'e konuştu. Her gün büyük acılar çektiğini ifade eden baba Ali, "Ben ayakkabıcıyım. Üzerime makina devrildiği için vücudum zarar gördü ve çalışamıyorum. 7 çocuğum vardı. F.A, en büyük ikinci çocuğumdu. Devletten birçok kez yardım talep ettik ancak bize sahip çıkan olmadı. O yüzden F.A. da ailemize bakıyordu. Oğlumu kaybetmenin acısını atlatamadım" dedi.

ANTEP BAROSU VE BABA MÜDAHİL OLDU

Duruşmaya Antep Baro Başkanı Bektaş Şarklı da katıldı. Şarklı, Baro adına davaya müdahil olma talebinde bulundu. Mahkeme, Ali Ali'nin ve Antep Barosu'nun davaya müdahillik talebini kabul ederek duruşmayı 20 Eylül’e erteledi.

Kaynak: Birgun.net