Sosyal medya hesabı üzerinden, 12 yaşındaki kız çocuğuna “galiba sana aşık oldum” diyerek mesaj atan ve buluşmaya çalışan Recep E. yakalandı. Saldırganın haberlere konu olduktan sonra kaçtığı ortaya çıktı.

Polisi harekete geçiren olay, sosyal medya üzerinden 12 yaşındaki kıza bir sapığın mesajlar yazdığını söyleyen annenin İnternet’ten yaptığı paylaşımlar üzerine ortaya çıktı. Sosyal medyada konu olan annenin iddialarına göre, kendisini Recep E. olarak tanıtan bir kişinin 12 yaşındaki kızın “Galiba sana aşık oldum” dedi. Kendisini 25 yaşında tanıtan ve bir çocukla paylaşılmayacak içerikli paylaşımlar yapan Recep E., küçük kızı yanına gelmeye ikna etmeye çalıştı. Durumdan haberdar olan annenin tepkileri üzerine, korkan Recep E., sosyal medya hesabını kapattı.

İŞİ BIRAKTI

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Adli İşlemler Büro Amirliği, şüphelinin adresini belirleyerek evine baskın yaptı. Ancak temizlik işçisi olan Recep E.'nin olayın sosyal medya ve İnternet sitelerinde haber olduğu gün kaçtığı işyerinden de ayrıldığı belirlendi.

YAKALANDI
Hesabında 25 yaşında görülen gerçekte 40 yaşında olan şüphelinin peşini bırakmayan ekipler, sabah saatlerinde Recep E.'nin izini buldu. Maltepe'deki bir akrabasının yanında saklandığı belirlenen şüpheli gözaltına alındı. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen Recep E.'nin cep telefonu ve bilgisayarının inceleneceği öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net