Emeklilere aylıkları karşılığında bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen pazarlık konusunda emekliler, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'ndan gelecek haberi bekliyorlar. Yaklaşık 11 milyon emekli, SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yaklaşık 6 aydır yürütülen görüşmeleri takip ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen pazarlık konusunda emeklilerin gözü kulağı, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan gelecek haberde.

2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda çalışanların maaşları karşılığında aldığı banka promosyonunun, emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen tartışmalar, AKP'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.

Yaklaşık 11 milyon emekli, SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yaklaşık 6 aydır yürütülen görüşmeleri takip ediyor.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bakanlığının songünlerinde "çalışmalar teknik olarak tamamlandı" yönünde açıklama yapmıştı.

Şimdiki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da kısa bir süre önce "Emeklilere banka promosyonu verilmesi yönündeki çalışmaların sürdüğünü" vurgulayıp, "Bir bilek güreşidir devam ediyor." açıklanmasında bulunmuştu.

Kaynak: Birgun.net