Suriye’de çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle Türkiye’nin yeni bir sığınmacı dalgası ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Sınır Tanımayan Doktorlar, Ankara’ya sınırları açma çağrısı yaptı.

DW Türkçe'nin haberine göre, dün Berlin’de bir basın toplantısı düzenleyen Sınır Tanımayan Doktorlar, Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırındaki Halep kentinin Azez kasabasına gelen Suriyelilerin sayısının 100 bini aştığını açıkladı.

IŞİD ve Kürtler tarafından kontrol edilen bölgeler ile Türkiye sınırı arasında kalan Suriyelilerin Türkiye'ye alınmamasını eleştirilen Sınır Tanımayan Doktorlar, AB’nin sığınmacı politikasını da eleştirdi. Açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki durum ile AB'nin mülteciler açısından önceliklerinin çelişki yarattığı kaydedildi.

AB’nin Türkiye sınırında sıkışıp kalan Suriyelilerin güvenliği yerine sığınmacıların Türkiye’ye geri kabulüne yoğunlaşması da 'kabul edilemez' olarak nitelendirildi.

UPDATE North #Syria The situation is critical for >100,000 people trapped in the Azaz district of Aleppo governorate https://t.co/Ul2KyQpk0s

— MSF International (@MSF) 18 Nisan 2016Kaynak: Birgun.net