BirGün / Ankara

10 Ekim 2015'te Emek, Barış ve Demokrasi mitingi öncesinde IŞİD'in intihar saldırısında yaşamını yitiren 100 kişi, katliamın gerçekleştiği Ankara Garı'nda anıldı.

Tarihi Ankara Garı'nda gerçekleştirilen ve üzerinden 11 ay geçen katliamın yaralarının sarılamadığını ifade eden aileler, barış umuduyla yaşamını yitiren 100 kişi için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, "Her katliamda gözyaşı döktük. Kendi acımızı unutacak hale getirildik. 11 aydır sadece kendi acısıyla yanıp tutuşan insanlar değildik. Barış diye diye öldürülen yakınlarımız varken, yaralanan canlarımız varken, katliamın şahitleri iken Türkiye’nin başka katliamlara da ev sahipliği yapması, başka katliamlara dur denilememesi yüreklerimizdeki acıyı daha da artırdı" dedi.

10 Ekim katliamında 8 ay geride kaldı

"Onlar katlettikçe biz çoğalacağız"

Katliamda yaşamını yitiren İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Güney Doğan’ın babası Mustafa Doğan ise oğlu Güney'in 10 Ekim'de diğer dostları gibi barış umuduyla Ankara Garı'na geldiğini ancak gerici faşistlerin buna hazmedemediğini söyledi. Baba Doğan şöyle konuştu:

"Bu meydanda benim oğlumu ve arkadaşlarını katlettiler. Onlar katlettikçe bizler çoğalacağız. Barış için, umut için, özgürlük için, halkların kardeşliği için, bu ülkenin geleceği için, bu ülkeyi emperyalist güçlere faşist güçlere teslim etmeyeceğiz. Barış için mücadelede ne gerekiyorsa onu yapacağız. Kirli savaşın tek karşıtı ve tek çözümü barıştır. Bir kişi de kalsak yine barış diyeceğiz bu ülkede. Yine halkların kardeşliği diyeceğiz. Son kez söylüyorum: Mutlak bir gün şehit düşenlerin umutları gerçekleşecektir, mutlaka bir gün barış gelecektir."

10 Ekim-Der: “7 ay geçti. Artık sorumlular yargılansın”

Kaynak: Birgun.net