İstanbul Kadıköy’de 10 Ekim Ankara Katliamı için düzenlenen anmanın ardından polis, dağılan kitleye saldırdı. Polisin tahrik ve saldırılarına esnaf başta olmak üzere halk tepki gösterdi

İstanbul Kadıköy’de 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yıldönümü için düzenlenen anmanın ardından polis provokasyonu yaşandı.

Sendikaorg'da yer alan habere göre, eylemin ardından “Hırsız, katil Erdoğan”, “Sur, Suruç, Ankara; sorumlusu Saray’da” sloganları atan ve “Ankara” yazısı taşıyan yurttaşları takip eden çevik kuvvet ve sivil polislere başta esnaf olmak üzere halk tepki gösterdi.

Polis amirlerinin “Şu Ankara yazısını taşıyanları alın” diyerek yuttaşları gözaltına alma girişimi ilk olarak Khalkedon heykeli önünde başladı. “Neden insanları terörize ediyorsunuz?” diyerek tepki gösteren vatandaşları itip kakan polis, tepkilerin ardından buradan ayrıldı.

Gözaltı yapmak üzere Kadıköy sokaklarında koşturan polis, Kazasker sokakta slogan atan kitleye “Geldiniz devletin huzurunu bozdunuz” diyerek saldırdı. Çevrede bulunan yurttaşlar ise “Huzur bozan sizsiniz” diyerek polis tepki gösterdi. Burada da artan vatandaş tepkisi sonrası polis sokağı terk etti.

Kaynak: Birgun.net