BİRGÜN / ANKARA

20'den fazla demokratik kitle örgütü ve siyasi partiden oluşan 10 Ekim bileşenleri “10 Ekim Barış Ve Dayanışma Derneği” kuracağını duyurdu. Yarın; Emek, Barış ve Demokrasi Meydanı’nda (TCDD Ankara Garı Önü) yapılacak basın açıklaması ile detayları paylaşacağını belirten 10 Ekim bileşenleri yazılı açıklama yayımladı.

10 Ekim bileşenleri tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Acımız yaralılarımızın iyileşmesiyle azalmıyor; isyanımız zamanla sönüp gitmiyor! Çünkü; Emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları henüz hesap vermedi!

10 Ekim Emek-Barış-Demokrasi mitingimizi kana bulayan canlı bombaların ismini, yerini, yurdunu bilip patlayana kadar yakalamadıklarını itiraf edenler, Kürt sorununda savaş politikalarıyla tabutlardan miting kürsüsü, seçim sandığı kuranlar, ölen insanların analarını seçim mitinglerinde yuhalatıp, ölenleri ıslıklayan fanatikler yaratan karanlığın bezirganları ve daha 100 arkadaşımızın kanı yerde iken anket yaptırıp, “Ankara saldırısı sonrası oyumuz yükseliyor” diyenler henüz hesap vermedi!

Bunun için, 10 Ekim Ankara Katliamında yaşamlarını yitiren “Barış Karanfillerimizi Unutmadık, Unutturmayacağız!” diyor, “Barış Hemen Şimdi!”şiarıyla aşağıda belirtilen yer ve zamanda “10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği” kuruluşunu ilan ediyoruz.

Katılımınızı bekleriz.

04 Mart’ta, saat: 11.00’de Emek, Barış ve Demokrasi Meydanı’nda (TCDD Ankara Garı Önü)”

Kaynak: Birgun.net