BURCU CANSU

Ankara Katliamı'nda yaşamlarını yitirenleri unutturmamak, hak arayışı mücadelesini büyütmek ve faillerden hesap sormak amacıyla 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) kuruldu. Derneğin kuruluşu katliamın yaşandığı Ankara Tren Garı önünde duyuruldu.

KATİLLERİ TANIYORUZ, UNUTMAYACAĞIZ

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin de aralarında bulunduğu 20'den fazla demokratik kitle örgütü ve siyasi partiden oluşan 10 Ekim bileşenleri 10 Ekim Barış Ve Dayanışma Derneği’nin kuruluşunu ilan etti. Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarının da katıldığı basın açıklamasında, katledilenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Gar önünde katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde “Katilleri Tanıyoruz, Unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı ve "Katil Devlet Hesap Verecek" sloganı atıldı.

ÇIĞLIĞIMIZI HERKESE DUYURACAĞIZ

10 Ekim bileşenleri adına basın açıklamasını okuyan katliamda yaşamını yitiren avukat Uygar Coşkun'un eşi 10 Ekim-Der Geçici Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Sakinci Coşkun, katliamın üzerinden 145 gün geçtiğini anımsatarak, "Adalet arayışımızın doğal bir sonucu olarak birlik ve beraberliğin gücünü ortaya koymak, dayanışmamızı resmi bir zemine oturtmak adına dernek kurmak gerekliliğinde birleştik. Ankara katliamı aileleri olarak geniş bir yelpazede adalet için mücadele yolunda birer ses olacağız. Sesimizi ve çığlıklarımızı herkese duyuracağız" diye konuştu.

145 GÜN GEÇTİ EŞYALAR HALA TESLİM EDİLMEDİ

10 Ekim'in ardından başka katliamlar yaşanmasına karşın soruşturma dosyası üzerindeki gizlilik kararının kaldırılmadığına değinen Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halen yitirdiğimiz canlara ilişkin eşyalar teslim edilmedi. Geçen 145 güne rağmen otopsi raporları dosyaya eklenmek istenmiyor. Olayda kusuru bulunan kamu görevlileri ile ilgili şikayetlerimiz takipsizlikle sonuçlandırılıp, olayın piyon iki bedenin üzerine bırakılması suretiyle soruşturma sürüncemede bırakılmaya devam ediyor. Bizler Sivas, Soma, Reyhanlı Diyarbakır, Suruç dosyalarından da biliyoruz ki 'adalet' diye haykırmadıkça hiçbir sonuç alamayacağız. Geride kalanlara sonsuz bir acı bırakarak, canımızdan can koparan bu vahşetin hesabının sorulması için artık daha güçlü olacağız…”

MÜCADELEMİZDE ISRARCIYIZ

Dernek çalışmalarının yaklaşık iki aydır sürdüğünü anlatan Coşkun, “Derneğimiz 55 kurucu üyenin imzasını taşıyan başvuru ile tüzel bir kişiliğe kavuştu. Bilinmelidir ki hak arayış mücadelemizde ısrarlıyız, pes etmeyeceğiz" diye konuştu. Açıklamanın ardından dernek kuruluşu için Ankara Valiliği'ne başvuru yapıldı.

Kaynak: Birgun.net