SERBAY MANSUROĞLU

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 çocuğa tecavüz iddiasıyla devam eden soruşturmada gizlilik kararının ardından yayaın yasağı getirdi. Başsavcılık, 10 çocukla ilgili soruşturmayı kabul ederken basına yansıya bilgilerin yanlış olduğunu savundu: Başsavcılığın açıklaması şı şekilde:

Bazı basın yayın kuruluşlarında Karaman’da cinsel istismar başlığı altında verilen haberlerde yanlış ve yanıltıcı bilgiler verildiği görülmektedir. Karaman’da işletildiği anlaşılan iki yurtta farklı zamanlarda görev yapan bir şahsın bu yurtlarda bulunan on küçük çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma halen titizlikle yürütülmektedir.

Bilinmelidir ki hukukumuzun en temel ilkelerinden birisi masumiyet ilkesidir. Gerek bu masumiyet ilkesi, gerekse mağdurların yaşlarının küçük olması nedeniyle ilgili soruşturmada yayın yasağı kararı verilmiştir. Soruşturma en kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Bu ilkeler doğrultusunda basın ve yayın kuruluşlarımızın bundan sonra daha dikkatli davranacağına inancımız tamdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Birgun.net