ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da bir restoranda düzenlenen Turizm İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülke topraklarının bütünlüğü için hiç çekinmeden şehit olanları rahmetle andığını belirtti.

Terörün her türlüsüyle mücadeleyi içeride ve dışarıda güçlü şekilde sürdürdüklerini anlatan Çavuşoğlu, terörle mücadeledeki kararlılıklarının arkasında, 80 milyonun ve tüm dünyadaki Müslümanların duasının olduğunu söyledi.

Yurt dışında FETÖ ile mücadelede konusunda önemli sonuçlar elde ettiklerinin altını çizen Çavuşoğlu, gittikleri her yerde FETÖ'yü terör listesine aldırdıklarını anlattı.

Çavuşoğlu, "Hainlere aman vermeyeceğiz, zulmedenlerden inşallah hukuk çerçevesinde hesap soracağız, millet adına, devletimiz adına bunun hesabını sormaya devam edeceğiz." diye konuştu.

'Daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz'

Türkiye'nin ekonomisinin iyi olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bakmayın siz bazı kredi kuruluşlarının siyasi kararlar vermesine. Esasen darbe girişimi başarısız olduktan sonra şimdiki plan 'ekonomik olarak Türkiye'yi nasıl zayıflatırız, Türkiye'yi nasıl yıkarız, böleriz, dünyadaki etkisini nasıl azaltırız ve bu kararlığını nasıl tersine çeviririz' planlaması var. Bunu çok iyi görüyoruz, buna yönelik de tedbirlerimizi alıyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar hangi kararları alırlarsa alsınlar Allah'ın izniyle milletimizin kararı, bizim için temeldir. Onların aldıkları karar bizi etkilemez, kararlı bir şekilde daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz, hedeflerimize ulaşacağız."

Muhabir: Ayşe Yıldız

Kaynak: AA