İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı'ndan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na denli aşırı ehemmiyetli görevlerde mevcut Hanefi Avcı, Haliç'te Yaşayan Simonlar" anlı şanlı kitabında Gülen cemaatinin inanma teşkilatındaki yasadışı örgütlenmesini kanıt etmişti.

Bu kanıt karşı Emniyet Genel Müdürlüğü, denetmen görevlendirerek iddiaları inceledi. Dönemin Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan'ın da "bilgisine başvurulan kişi" sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Arslan 1.5 senedir Akademi Başkanı, 23 senedir da Akademi bünyesindeki Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nde talim elemanıydı. İfadesinde Akademi'deki manşet alımlarında Gülen Grubu'na mensup adaylara kolay sağlanıp sağlanmadığı yönündeki soruya Arslan, "Sınav komisyonunu gerçekleştiren şahısların rastgele ortak kadrolaşma içre olduklarını ve mektepli seçerken buna gereğince cereyan ettiklerini görmedim" dedi.

Arslan, "Seçilen öğrencilerin evren görüşlerini belirlemeye müteveccih ortak çalışmamız olmadı" iddiasında da bulundu.

Bu ifade Emniyet'teki FETÖ'cülere cankurtaran simidi oldu. Arslan'ın FETÖ'cülere tanık olmadığını kanıt etmiş olduğu Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi 17-25 Aralık sonra örgüte öge kazandırdığı iddiasıyla kapatıldı.

Kaynak: HABER7.COM